Четвъртият мач от финалната серия на гръцкото баскетболно първенство между

...
Четвъртият мач от финалната серия на гръцкото баскетболно първенство между
Коментари Харесай

Александър Везенков отново е шампион на Гърция с Олимпиакос

Четвъртият мач от финалната серия на гръцкото баскетболно състезание сред Панатинайкос и Олимпиакос беше преустановен поради произшествия с почитателите, само че от локалната лига оповестиха Олимпиакос за първенец за втора поредна година и за 14-та в историята.

2:42 минути преди края на третата четвърт при резултат 63:35 за гостите почитателите на домакините от Панатинайкос започнаха да хвърлят разнообразни предмети, факли и бутилки вода към паркета.

От Олимпиакос желаеха евакуиране на залата, само че ултрасите на съперника не се подчиниха и потрошиха личната си зала. След консултация реферите прекратиха срещата, след което взеха решение да изпразнят залата и тя да се доиграе пред празни трибуни.

От федерацията оповестиха, че срещата няма да се доиграва, а Отборът на Олимпиакос, с българина Александър Везенков в състава, водеше с 2:1 победи в серията и при триумф в четвъртия мач ще отбрани купата си и ще завоюва 14-и трофей на Гърция в историята на клуба.

Мачът се игра на фона на нещастието с корабокрушението край Пилос и стартира с минута безмълвие в памет на жертвите.

Българският национал беше титуляр и до спирането имаше 11 точки, 4 битки и 2 асистенции.
 Везенков се контузи при загуба на Олимпиакос
Везенков се контузи при загуба на Олимпиакос

Играчите на Олимпиакос поведоха безапелационно още след първата четвърт - 24:15, а на полувремето имаха задатък от 22 точки при 48:26.

Третата част стартира със забавяне поради проблем със светлинното табло в залата. В 25-ата минута гостите поведоха с 32 точки при 63:31, само че по-малко от три минути по-късно срещата беше прекъсната.

Баскетболистите на двата тима бяха прибрани в съблекалнята, а малко по-късно стартира изпразването на залата. Феновете на Панатинайкос обаче отхвърлиха да изоставен трибуните. Те продължиха да хвърлят бомбички и даже нахлуха на терена. След това те се пробвали да нахлуят и в съблекалнята на Олимпиакос, което докара до решението за преустановяване на мача.

Очаква се решението на локалната федерация за изхода от този дуел. Вариантите са той да бъде доигран или да бъде присъдена служебна победа на Олимпиакос, което ще донесе и купата за клуба.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР