Четвъртият фермерски пазар на Lidl за годината е от 24

...
Четвъртият фермерски пазар на Lidl за годината е от 24
Коментари Харесай

Масло от черен кимион и продукти с гъба комбуча на четвъртия фермерски пазар на Lidl в София

Четвъртият фермерски пазар на Lidl за годината е от 24 до 26 май на паркинга на магазина на бул. „ Царица Йоанна " 20 в София. Участниците в него са 15, като трима се включват за първи път. Сред тях са Петър Ганчев с орехови ядки, бадеми, фасул и ориз, компания " Нигелла ", която ще показа своите 100% студено пресовани растителни масла, измежду които масло от черен кимион, и компания Dalvita, която създава и предлага напитка и артикули с гъба комбуча. Напитката е 100% натурална, освежаваща и естествено газирана и е подобаваща за всички възрасти.

Акцент на този пазар са очарователните плетени кукли на Румяна Тодорова. „ Плета най-вече на една кука. Мога и на две, и на пет, само че избирам работата с една. Използвам извънредно и единствено бебешка прежда, която е антиалергична ", споделя Румяна, за която това е второ присъединяване в пазар на Lidl. " Организацията е чудесна, всеки участник има лична шатра, което постоянно не е по този начин на платените разновидности на този тип пазари ", добавя тя.

От добре познатите към този момент участници този уикенд стоката си ще покажат Стефан Нямов, производител на череши, ягоди и зеленчуци, фермерска мандра " Рогови ", които имат многообразие от млечни артикули, както и русенските " Балкански митове " с богат избор от месни деликатеси. Освен тях клиентите на Lidl в магазина в " Люлин " 9 ще видят и артикули на " Арт Ковачев 91 ", които оферират дървени кухненски принадлежности и посуди за кухнята, " Билка чудодейка " с техните билкови тинктури, както и " Шафран Делукс " с шафран и натурални сапуни от магарешко мляко и масло от бял бодил. На този фермерски пазар ще могат да бъдат открити още рибния колаген на " Пас Демо 2000 ", медът и пчелните артикули на " Кошерин ", сладка и лютеници от " Том Консерв ", както и виновност " Мелнишки пирамиди " на Бисер Кьосев от с. Левуново.

Артистичната част от участниците, с изключение на от Румяна Тодорова, ще бъде показана и от Цветанка Атанасова с нейните бижута и аксесоари от копринени пашкули и вълна.

И този уикенд ще има миниработилници, в които производителите ще демонстрират и описват на децата и на всички любознателни гости по какъв начин създават самите произведения и какви са изгодите от тях.

Фермерските пазари на Lidl се провеждат от веригата за пета година, като се трансфораха в една предстояща и все по-любима за всички традиция. Инициативата дава опция на повече дребни производители да показват стоката си, а на клиентите - да се насладят на многообразие от качествени родни артикули и достоверен усет.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР