Четвърти опит за избор на председател на Столичния общински съвет

...
Четвърти опит за избор на председател на Столичния общински съвет
Коментари Харесай

Четвърти опит: Ще има ли СОС председател

Четвърти опит за избор на ръководител на Столичния общински съвет (СОС) ще бъде изработен през днешния ден. Заседанието на Съвета стартира в 10:00 часа с дневен ред от една единствена точка - избор на ръководител, заяви Българска телеграфна агенция.

Кандидатите на партиите през предходната седмица бяха от " Българска социалистическа партия за България " - Диана Тонова, " Възраждане " - Красимир Гълъбов, " ИТН " - Пламен Данаилов. От " Продължаваме промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ) отдръпнаха кандидатурата на Борис Бонев, а от ГЕРБ-СДС не издигнаха претендент.

На първото гласоподаване не бе определен ръководител. Състоя се балотаж сред Диана Тонова, която събра осем гласа и Красимир Гълъбов, за който гласоподаваха седем общински съветници. Съответно ръководител на СОС не беше определен.

В сряда кметът на София Васил Терзиев разяснява пред публицисти, че редица са провокациите, с които ще се сблъскат, в случай че СОС не избере ръководител. По думите му най-големият проблем е, че София остава с план-сметката от предходната година. Рамката на градския превоз ще остане същата като предходната година, което ще докара до доста проблеми. Няма да може да бъде признат бюджет, което значи, че ще би трябвало да работим с бюджета от 2023 г, добави Терзиев.

Според него да няма определен ръководител на СОС е огромен проблем, тъй като системата работи по този начин - в случай че нямаш определен ръководител, не може да се образуват комисии и СОС не може да проработи обикновено.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР