Четвърти човек загина във Великобритания по време на буря, връхлетяла

...
Четвърти човек загина във Великобритания по време на буря, връхлетяла
Коментари Харесай

Обединеното кралство регистрира четвърти смъртен случай, свързан с буря, връхлетяла Северна Европа

Четвърти човек почина във Англия по време на стихия, връхлетяла Обединеното кралство и Северна Европа със мощна стихия ветрове и пороен дъжд

От Associated Press, 22 октомври 2023 година, 7:12 ч.

ЛОНДОН -- Полицията заяви в неделя, че четвърти човек е умрял във Англия по време на стихия който връхлетя Обединеното кралство и Северна Европа с бурни ветрове и пороен дъжд.

Дербиширската полиция заяви, че жена на към 80 години е открита мъртва в дом в Честърфийлд, централна Англия. Смъртта й се свързваше с наводненията в региона.

В близкия Дарби река Деруент доближи най-високото си записано равнище в събота по време на стихия, донесла 8 инча (200 мм) дъжд до елементи от Англия.

От четвъртък минимум петима души са починали в бурята - наречена Бабет от Метеорологичната работа на Обединеното кралство -- който удари Англия, Северна Германия и Южна Скандинавия със мощни ветрове, пороен дъжд и талази.

Във Англия мъж и жена бяха убити, откакто бяха отнесени от наводнения, а различен мъж почина, когато дърво падна върху автомобила му. В Германия 33-годишна жена беше убита, когато дърво падна върху колата й на остров Фемарн в Балтийско море в петък.

Издирването продължава за мъж, заклещен в транспортно средство в наводнения в Шотландия.

Някои от най-големите наводнения бяха в източна Шотландия, където бяха евакуирани повече от 300 домове в града от Брехин и на жителите им беше казано да изоставен, преди река Саут Еск да наруши крайбрежията си в петък, надигайки се с съвсем 4 метра (13 фута) над нормалното си равнище и изпращайки вода, която се излива по улиците.

Хеликоптери на бреговата защита подвигнаха повече от половината личен състав от нефтена платформа в Северно море на съвсем 150 благи (240 километра) източно от Шотландия, откакто четири от осемте й котви се разхлабиха по време на бурята в събота. Операторът Stena Drilling сподели, че платформата Stena Spey е постоянна.

В неделя времето се успокои, само че наводненията продължиха да предизвикват разстройства в пътното и железопътното придвижване през огромна част от централната и северна Англия. Агенцията по околната среда издаде повече от 200 предизвестия за наводнения за елементи от Англия и сподели, че огромните реки може да останат пълноводни до вторник.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР