Четвъртата страна в ЕС с подобна политикаПо време на дебатите

...
Четвъртата страна в ЕС с подобна политикаПо време на дебатите
Коментари Харесай

Испания легализира евтаназията

Четвъртата страна в Европейски Съюз с сходна политика
По време на дебатите и гласуването пред Народното събрание имаше демонстрации на съперници на закона от страна на твърдата десница и религиозни групи.

Испанските депутати легализираха евтаназията и подкрепеното самоубийство за хора, които страдат от съществени и нелечими или извънредно тежки болести, които желаят да сложат завършек на живота си, съобщи Ройтерс.

С това Испания стана четвъртата страна от Европейски Съюз, позволяваща сходна политика. Долната камара на Народното събрание утвърди закона с 202 гласа „ за”, 141 „ против” и 2 „ въздържали се”. Досега в Испания подпомагането на човек, искащ да постави завършек на живота си, се наказваше със затвор до 10 години.

„ Днес е значим ден: вървим към признание на човешки права. Вървим към по-хуманно и заслужено общество”, съобщи здравният министър Каролина Дариас пред депутатите.

Законът може да се ползва към пълнолетни лица с непрекъснато местоживеене в Испания. Той ще влезе в действие след три месеца, с цел да даде време за основаване на районни комитети за надзор, които да преглеждат и утвърждават настояванията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР