Четвъртата по обем на добивите и първа по наличие на

...
Четвъртата по обем на добивите и първа по наличие на
Коментари Харесай

Една от най-големите нефтени компании в Русия сериозно го закъса

Четвъртата по размер на добивите и първа по съществуване на парични средства в сметките си нефтена компания в Русия - " Сургутнефтегаз ", взе решение да не разгласява огромна част от своите финансови индикатори. В доклада по съветските счетоводни стандарти (РСБУ - нормите  на федералното законодателство и счетоводните разпоредби) за първото полугодие от 62 реда " Сургутнефтегаз " е попълнила единствено 10. Останалите са празни, проличава от документа, оповестен от компанията на 5 август, предава СЕГА.

Всъщност " Сургутнефтегаз " не разкрива приходите, себестойността на продажбите, комерсиалните и управнически разноски, а също по този начин приходите на дъщерните си предприятия. Тайна се оказват също дълготрайните и краткосрочни заеми на компанията, размера на активите, паричните запаси, даже и уставният ѝ капитал.

От резултатите за своята активност " Сургутнефтегаз " оповестява единствено данните за облагата: чистата облага за полугодието се е сринала 6 пъти - до 139.9 милиарда рубли, а облагата преди налози възлиза на 168.7 милиарда рубли - също 6-кратно понижение.

От доклада проличава, че големият срив е в границите на второто тримесечие, когато " Сургутнефтегаз " е загубила 129,9 милиарда рубли (за първото загубата е била 10 млрд.). Но въз основа на показаните данни не е допустимо да се дефинира кои са факторите за това - просто компанията е засекретила всички данни, с изключение на систематизираните цифри за активи, пасиви и облага.
ТЕМА преди 17 часа 3763 преди 23 часа 1200 преди 2 дни 1132
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР