Четвъртата годишна среща на създадената от Китай Азиатска банка за

...
Четвъртата годишна среща на създадената от Китай Азиатска банка за
Коментари Харесай

АБИИ провежда годишната си среща в Люксембург

Четвъртата годишна среща на основаната от Китай Азиатска банка за инфраструктурни вложения (АБИИ) стартира в петък в Люксембург. В нея вземат участие над 1000 нейни чиновници, представители на членовете ѝ и партньорски институции, както и бизнес водачи и специалисти, оповестява " Радио Китай ".

Тази година срещата се концентрира върху усилването на съдействието и свързаността сред Азия и Европа, цифровата съгласуваност, измененията в климата, устойчивата инфраструктура и активизирането на финансите за прехода към кръгова стопанска система.

В речта си на церемонията по откриването президентът на АБИИ Дзин Лицюн даде обещание, че благодарение на своите членове банката ще се трансформира в „ банка, която свързва Азия със света ".

Проучванията и анализите за пречките пред растежа на Азия демонстрират, че съществена причина за тях е неналичието на инфраструктурни вложения. „ Развиващите се страни са на мнение, че би трябвало да се влагат към 8% от брутния им външен артикул в инфраструктурата, с цел да се подтиква устойчивият напредък ", уточни Дзин Лицюн.

Относно международния напредък президентът на АБИИ означи, че като цяло той се стабилизира, само че протекционизмът и разстройствата в търговията и трансграничните вложения са огромен риск за доста страни.

Дзин Лицюн даде висока оценка за европейските си акционери. „ Приносът на европейските акционери за основаването на тази нова многостранна банка за развиване е извънредно огромен. "

Финансовият министър на Люксембург Пиер Грамена акцентира, че участието на страната му в АБИИ е „ удостоверение за дълготрайния ангажимент на Люксембург към мултилатерализма ".

Според него провеждането на срещата в Люксембург, който е водещ финансов център, ще помогне за активизирането на финансовите запаси на държавните управления, интернационалните институции и частния бранш, с цел да се реализира по-добра съгласуваност сред Европа и Азия.

АБИИ проработи публично през януари 2016г. Тя влага в устойчивата инфраструктура и други индустриални браншове в Азия и отвън нея.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР