Четвъртък (27 август) в София отбелязват 50-ия ден, откакто българите

...
Четвъртък (27 август) в София отбелязват 50-ия ден, откакто българите
Коментари Харесай

Euractiv пита ЕС защо се прави, че не вижда протестите в България

Четвъртък (27 август) в София означават 50-ия ден, откогато българите излязоха на улицата, с цел да изискат оставката на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев. Досега Европейски Съюз мълчи за митинги те в най-бедната си държава-членка. Това твърди в обява на Евроактив ( Euractiv ), озаглавена: „ Европейски Съюз , кьорав ли си? “, преведена и оповестена у нас от БГНЕС.

Всяка вечер доста хора, най-вече младежи, се събират, с цел да митинги рат в редица огромни градове в България. Някои идват от чужбина, защото коронавирусът оказа помощ да се върне българската диаспора вкъщи. Мнозина в никакъв случай до момента не са дали своят вот. Те споделят, че се срамят от това, че Борисов е министър председател, изключително откакто бяха оповестени серия от фотоси, гласови записи и видеоклипове, илюстриращи това, което множеството хора подозират – че Борисов ръководи страната като мафиотски необут, благодарение на основен прокурор който доста наподобява на него, само че е по-млад и нахален.

Според Евроактив, неслучайно България остава най-бедната страна в Европейски Съюз. „ Тя има доста капацитет, само че до момента този капацитет е източен от мафията поради нейните облаги “, твърди обявата.

Текстът показва, че през тези 50 дни хората по улиците са постигнали самобитно знамение: страхът в България изчезва. „ Включете всяка радио или телевизионна станция и ще чуете мнения от хора на улицата или от анализатори. Много от тях споделят, че Борисов е мафиот и времето му е свършило. Силно и ясно “, твърди обявата.

Тя показва още, че Борисов е бил на крачка от оставката, само че е намерил опрощение да не се отдръпва, с това, че неговите младши съдружни сътрудници „ Обединени патриоти “ не са се съгласили. „ Тази крайнодясна групировка знае, че няма късмет да влезе в българския парламент при положение на нови избори “, е коментарът на медията.

„ За да завоюва време, вместо да подаде оставка, Борисов съобщи, че ще стартира развой на смяна на Конституцията. Странно е, че в Беларус дългогодишният президент Александър Лукашенко направи същото предложение “, обръща внимание Евроактив.

Медията декларира: Европейски Съюз се оказа в неуместната позиция да поддържа народа на Беларус против Лукашенко, като в същото време държи необятно затворени очите си пред митинги те против мафията в България , олицетворена от Борисов и Гешев. Европейски Съюз губи значение на интернационалната сцена, в случай че не откри смелостта да реши вътрешните си проблеми с достолепие.

Няма потребност от смяна на сделките: всичко, което е належащо да се направи, зависи от ръководителя на ЕНП Доналд Туск, съзнателен политик, който също наподобява почтен човек – да спре да поддържа ГЕРБ, партията на Борисов. ГЕРБ е обвързвана с ЕНП, само че в действителност е популистка мощ, която флиртува с крайнодесните, до момента в който в България има други сили, които в действителност се придържат към идеологията на ЕНП.

ГЕРБ ще бъде разочарована на идващите избори, предсказва Евроактив, и „ Демократична България “, дисидентската мощ на ЕНП в страната, евентуално ще получи огромен подтик. Очаква се политическите фамилии на Европейски Съюз да са в услуга за справяне с вътрешните проблеми на членовете му, макар че това не постоянно е по този начин. Но едно е ясно: в случай че Туск не откри смелостта, нещата ще се извърнат против него, заключава Евроактив. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР