Четвърта доза на ваксина срещу COVID-19 повишава антителата пет пъти

...
Четвърта доза на ваксина срещу COVID-19 повишава антителата пет пъти
Коментари Харесай

Четвърта доза COVID ваксина повишава антителата пет пъти

Четвърта доза на ваксина против COVID-19 покачва антителата пет пъти единствено седмица, откакто е приложена имунизацията, съобщи във вторник израелският министър председател Нафтали Бенет, базирайки се на предварителни резултати от израелско изследване, съобщи Ройтерс.

" Седмица след почналото слагане на четвърта доза знаем с по-висока степен на сигурност, че четвъртата доза е безвредна ", сподели Бенет в Медицинския център Шеба, който слага пробно втора бустерна имунизационна доза измежду личния състав си на фона на повишаването на инфекциите с разновидността Омикрон в цялата страна.

" Втората вест: Знаем, че седмица след използването на четвърта доза виждаме петкратно нарастване на броя на антителата при имунизираното лице ", сподели още Бенет пред кореспонденти.

" Това най-вероятно значи доста нарастване против инфекции и хоспитализация и тежки признаци ", означи израелският министър председател.

Ройтерс припомня, че Израел изигра водеща роля в проучването на резултатите от имунизациите против COVID-19, като страната, която най-бързо направи имунизация с две дози на локалното население преди година и беше една от първите, която стартира да слага трета имунизационна доза като бустер.

Сега в Израел стартира да се ползва четвърта доза от имунизацията на Pfizer/BioNTech на хора над 60 години, здравни служащи и пациенти с отслабен имунитет.
Източник: БНР
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР