Четирите основни приоритета за Украйна в момента включват противовъздушна отбрана,

...
Четирите основни приоритета за Украйна в момента включват противовъздушна отбрана,
Коментари Харесай

Зеленски набеляза 4 основни приоритета за Украйна на фронта

Четирите съществени целта за Украйна сега включват противовъздушна защита, съвременна артилерия, благоприятни условия за далечни дистанции и американската помощ да дойде в страната допустимо най-скоро. Също по този начин в споразуменията за ATACMS за Украйна всички елементи са финализирани. Това съобщи украинският държавен глава Володимир Зеленски във вечерното послание към нацията в понеделник.
 
Както всекидневно, той направи къс обзор на миналия ден. " Днес беше доста дълъг ден и по-голямата част от него мина във военни въпроси ", уточни президентът. " Проведох съвещание на щаба. По-конкретно бяха докладвани за работата на нашата отбранителна промишленост - дълготрайните контракти, които към този момент са в действие и се извършват, и тези, които към момента изискват особено внимание - по-голямо внимание. Всички в държавното управление на Украйна и в нашите отбранителни сили ясно схващат поставените задания. Очевидно в този момент целият ни капацитет би трябвало да работи даже повече от 100 %, с цел да държим обстановката под надзор и да върнем самодейността на Украйна. Особено откакто в този момент най-сетне имаме позитивна смяна във връзка с американската помощ и работим, с цел да подсигуряваме, че украинският капацитет е подсилен с тъкмо подобен тип оръжия, от който нашите воини се нуждаят. Не единствено да издържим, само че и да действаме - да действаме пламенно в гонене на украинските цели, да защитим нашия народ ", акцентира украинският президент.
 
" Днес (в понеделник, бел. ред.) приказвах с президента Байдън тъкмо по този въпрос. Благодарен съм на президента, неговия екип, всички в Конгреса на Съединените щати, персонално на ръководителя Майк Джонсън и всички, които поддържат дейната отбрана на свободата, за решението, което е от изгода за отбраната ни от съветския гнет и способността ни да сложим завършек на войната заслужено, с същински мир за всички украинци. Точно преди да стартира диалогът с президента Байдън, съветските терористи още веднъж удариха Харков - по телевизионната кула. Очевидно това е заплашване, с цел да направи терорът забележим за целия град и да се опита да ограничи Харков във връзка с връзката и достъпа до информация. Работи се по възобновяване на сигнала. Точно като Харков, разнообразни градове и общности се нуждаят от отбрана - те се нуждаят от " Patriot-и ", сподели Зеленски.
 
В същото време украинският президент прикани, че би трябвало да се нанесат оптимални вреди на всичко, което Русия употребява като база за гнет и за военната си логистика. Освен това за него е доста значимо, че екипите от Украйна и Съединени американски щати са почнали работа по двустранно съглашение за сигурност. То може да се трансформира в същински пример, който освен ще обезпечи по-голяма сигурност за хората, само че и ще помогне на целия ход на европейската история да върви в вярната посока и единствено в мир.
 
" Днес се срещнах и с делегация от конгресмени, които са на посещаване в Украйна. Членове на Камарата на представителите, и двете партии. Обсъдихме способи да създадем тази година продуктивна за Украйна и цялата коалиция от бранители на интернационалния ред. Днес както с конгресмените, по този начин и с президента Байдън говорихме и за подготовката за първата среща на върха за световен мир. За всички нас е също толкоз значимо форматът на Срещата на върха за мира и Формулата за мир да се трансфорат в сполучлива история за Украйна и международното болшинство, за всички, които желаят да живеят съгласно разпоредбите на интернационалното право и в мир ", означи още украинският водач.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР