Четирите международни летища - София, Пловдив, Варна и Бургас са

...
Четирите международни летища - София, Пловдив, Варна и Бургас са
Коментари Харесай

Всички международни летища у нас са готови да заработят като част от шенгенското пространство от 31 март

Четирите интернационалните летища - София, Пловдив, Варна и Бургас са подготвени от среднощ на 31 март да работят като част от шенгенското пространство за свободно придвижване.

В среднощ на 31-ви март гишетата за граничен надзор ще бъдат преместени в онази зона на летището, където са ръкавите за самолетите, които изхвърчат или идват от страни отвън шенгенското пространство. Така пасажерите в Шенген няма да минават през тях. По същия метод ще бъдат проведени и гишетата за паспортен надзор на влизане в страната.

Вътрешният министър в оставка Калин Стоянов разяснява, че в идните месеци следва да се стигне и до решение за премахването на контрола и по сухоземните ни граници. Той посочи, че за миналото денонощие са регистрирани 24 опита за незаконно влизане у нас против 206 в същото денонощие през предходната година.

" От това, което виждаме и чуваме от сътрудниците е, че ние имаме подготвеност за това, което следва на 31-ви март. За нас значимото е ние да продължим да охраняваме държавната граница по метода, по който го вършим сега и да продължи трайната наклонност по понижаване на миграционния напън ", съобщи Калин Стоянов, министър на вътрешните работи.

След 31-ви март родителите, които пътуват с децата си без другия родител, няма да се постанова да показват нотариално заверена декларация за страните в Шенген. Онези, които не желаят децата им да напущат територията на България, ще би трябвало да удостоверят решението си посредством акт на районните съдилища.

" Това са европейски правила за страните членки на Шенген. Който лети за тези страни със своето дете, там няма да правим граничен надзор и гранични инспекции, т. е. за там не са нужни заявления ", Антон Златанов - шеф на Гранична полиция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР