Четирите деца от местното население на Колумбия, които оцеляха при

...
Четирите деца от местното население на Колумбия, които оцеляха при
Коментари Харесай

Успешен край на сагата с децата, оцелели 40 дни сами в Амазонската джунгла

Четирите деца от локалното население на Колумбия, които оцеляха при самолетна злополука в Амазонската джунгла и по-късно се скитаха сами в джунглата в продължение на 40 дни, преди да бъдат открити живи, дойдоха в Богота.

Сагата завърши в петък, а президентът Густаво Петро отпразнува новината след завръщането си от Куба, на бунтовническата група Армия за национално избавление (АНО), оповестява АП. 

Петро сподели, че се надява да приказва с тях в събота, откакто  бъдат прегледани в болница.
 Четири деца открити живи седмици след самолетна злополука в Колумбия
Четири деца открити живи седмици след самолетна злополука в Колумбия

Радост в страната

Припомняме, че четирите деца бяха открити живи в южната част на страната повече от две седмици откакто самолетът, с който пътували, се разрушил в гъстата джунгла.

Децата бяха избавени от 150 пожарникари, военни и чиновници на гражданската авиация в гъстата джунгла на колумбийската провинция Какета.

Самолетът " Cessna 206 " транспортира седем души по маршрут сред Араракуара, в провинция Амазонас, и Сан Хосе дел Гуавиаре, град в провинция Гуавиаре. Издал е първо предизвестие за щета на мотора в ранните часове на 1 май.

В самолета са открити телата на трима възрастни, в това число водача, починали вследствие на злополуката. От удара са оживели четирите деца н а 13, 9 и 4 години, както и 11-месечно бебе.

Предварителната информация от органите за гражданска авиация, които координираха избавителните дейности, допуска, че децата са избягали от самолета и са тръгнали в тропическите гори , с цел да намерят помощ.

Предполага се, че са имали умения за оцеляване в такава среда и това им е помогнало. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР