Четиринадесет души са починали от алкохолно отравяне в Русия, съобщиха

...
Четиринадесет души са починали от алкохолно отравяне в Русия, съобщиха
Коментари Харесай

Алкохол менте уби 14 души в Русия


Четиринадесет души са умряли от алкохолно отравяне в Русия , оповестиха публични лица в петък, а следователите започнаха наказателно следствие.

Още осем души са били приети в болница в област Оренбург, която се намира на към 1500 км. югоизточно от Москва в южната част на Урал.

" Към момента знаем за 22 жертви, 14 от които са умряли " , обявиха от кабинета на губернатора в приложението за известия Telegram. Губернаторът Денис Паслер съобщи, че районните управляващи са почнали инспекции на дистрибуторите на алкохол.

" Преди да бъдат получени резултатите от инспекциите, всяка консумация на алкохол може да заплаши живота ви ", предизвести Паслер жителите на района.

В петък поделението на Следствения комитет в Оренбург заяви, че е почнало пет инспекции, в това число за продажба на артикули, които не дават отговор на стандартите за сигурност. Трима души са били арестувани във връзка със смъртните случаи .

Единият от тях - 29-годишен мъж от град Орск - е обвинен в произвеждане на сурогатен алкохол , се споделя в изказване на следователите. Разкрит е и цехът за произвеждане му.

Домашно приготвените спиртни питиета и домашен артикули, съдържащи алкохол, са известни в целия някогашен Съветски съюз като евтина опция на общоприетите марки, само че също по този начин потреблението им води до огромен брой смъртни случаи, свързани с алкохола .

Тези, които ги купуват, нормално са в тежко обществено състояние .

През 2016 година десетки хора умряха в сибирския град Иркутск, откакто пиха есенция за баня, съдържаща метанол - токсично вещество, употребявано в антифриза.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР