Четиримата общински съветници в Сандански са били ваксинирани срещу COVID-19,

...
Четиримата общински съветници в Сандански са били ваксинирани срещу COVID-19,
Коментари Харесай

Общинските съветници били ваксинирани, за да не се изхвърлят дозите

 Четиримата общински съветници в Сандански са били имунизирани против COVID-19, с цел да не се постанова да се изхвърлят дозите от препарата. Това изясни шефът на " Югозападна болница " доктор Илия Тонев пред Нова тв.

" Около 20 души от предварителния лист не се явиха. Проблемът е, че един път извадена от хладилника, имунизацията става негодна в доста къс интервал от време и е допустимо да се стигне до похабяване на дозите. Освен това една от дозите от флакона към този момент беше употребена и сложена на доктор в нашата болница и трябваше да изхвърлим другите 4 дози от флакона, в случай че не ги сложим ", изясни доктор Тонев.

Той не отговори на въпроса по какъв начин е решено дозите да се слагат на общинарите, а не на пенсионери да вземем за пример. Д-р Тонев изясни, че съветниците били пратени от общината и били доброволци.

" В диалози със здравното министерство ще се обясни дали ще им бъде сложена втората доза от имунизацията. Би било нечовешко да не се довърши имунизацията. В близкия месец чакаме доста огромно количество ваксини да дойдат в България ", сподели доктор Тонев.

Здравният министър проф. доктор сподели, че редът за имунизации на българските жители е нарушен. Очаква се през днешния ден да бъдат взети пояснения от виновните за имунизирането в Сандански лица и институции.

" Действията ни по отношение на имунизирането на всеки обособен българин са подчинени на ясни и точни правила, написани в Националния проект. Няма да позволи институции или обособени лица да ги нарушават! ", закани се през вчерашния ден министърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР