Четиримата бивши български граничари, които са търсени от турското правосъдие

...
Четиримата бивши български граничари, които са търсени от турското правосъдие
Коментари Харесай

Не се вижда краят на случая с българските граничари, които Турция търси заради убит турски бракониер

Четиримата някогашни български граничари, които са търсени от турското правораздаване поради случай, при който е умрял турски рибрар, не престават да живеят в неопределеност дали няма да лежат в турски затвор. След седмица, 16 октомври, пред Районен съд-Бургас ще бъдат показани пояснения
Адвокатът на четиримата – Росен Кожухаров, не се нае пред Нова телевизия да предвижда по кое време ще се гледа делото в Турция. Той не можа да отговори и кой ще е бранител на българите в Турция, тъй като не се предвиждало български юрист да може да работи пред турски съд.
Оказа се, че на българските граничари им е даден съвет да не напущат България. Уверенията от основния прокурор и омбудсмана са единствено на думи, оплакаха се българите. А Михаил Цонков, който е основното настоящо лице в тази ситуация, имал забрана от 2009 година върху парцел - апартамент, който действително не може да употребява.
Предисторията
На 17 април 2008 година при конфликт с турски бракониери на калкан, нарушили морската ни граница, Михаил Цонков създава несъзнателно изстрел от служебното си оръжие и ранява смъртоносно турски риболовец - това е изказванието на българския граничар. Ситуацията се разиграва в българска акватория, а на промяна с Цонков са Живко Петков, Николай Костов и Николай Петков. Тогава турските риболовци плуват с дребна жълта гемия и не се подчиняват на заповедта, произнесена на три езика от българските граничари. В архивите написа, че бракониерите пробвали да потопят патрулния катер, като го надупчили с канджи. Последвал ръкопашен пердах.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР