Четирима затворници в затвора в Арканзас заведоха дело срещу затвора

...
Четирима затворници в затвора в Арканзас заведоха дело срещу затвора
Коментари Харесай

Заради лек на Домусчиеви съдят затвор

Четирима пандизчии в пандиза в Арканзас заведоха дело против пандиза и неговия доктор, откакто споделиха, че без знанието им е постановен като форма на „ медицински опити “, макар че американските здравни чиновници предизвестяват, че антипаразитното лекарство не би трябвало да се употребява за тази цел, съобщи theguardian.com.

Припомняме, че към този момент беше отритнат изрично от американските здравни управляващи.

Главата на Американския съюз за цивилен свободи в Арканзас заведе дело от името на мъжете предходната седмица против пандиза на окръг Вашингтон, шерифа на окръг Вашингтон Тим Хелдър и лекаря в пандиза доктор Робърт Карас. Миналия август Хелдър разкри, че лекарството е било предписано на пациенти с Covid-19.

„ Делото упреква ответниците за използване на Ивермектин на лишени от независимост лица без авансово осведомено единодушие по отношение на естеството, наличието или евентуалните странични резултати на лекарството “, се споделя в изказване на ACLU предходната седмица.

Гари Съливан, юридически шеф на ACLU в Арканзас, осъди дейностите на Хелдър, казвайки: „ Никой – в това число лишените от независимост – не би трябвало да бъде излъган и подложен на медицински опити. Шериф Хелдър носи отговорност да обезпечи храна, заслон и безвредни, подобаващи грижи на лишените от независимост.

„ Ищците са погълнали необикновено високи дози от лекарство, за което надеждни медицински експерти, FDA и Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC), всички са съгласни, че не е дейно лекуване против Covid-19 и че в случай че се дава в огромни дози е рисково за хората “, се споделя в делото.

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР