Четирима загинаха в тунизийска синагога след нападение от полицейски служител,

...
Четирима загинаха в тунизийска синагога след нападение от полицейски служител,
Коментари Харесай

Четирима убити при нападение в синагога в Тунис

Четирима починаха в тунизийска синагога след нахлуване от полицейски чиновник, заяви министерството на вътрешните работи, съобщи Агенция Франс Прес.

Двама поклонници, участващи в годишното еврейско поклонение в известна тунизийска синагога, и двама чиновници на службите за сигурност бяха застреляни при нападението.

Четирима други гости на синагогата " Гриба " на остров Джерба и още петима чиновници по сигурността са били ранени, след което нападателят също е бил погубен, заяви министерството.

В свое изказване тунизийското външно министерство разпознава двамата убити поклонници като тунизиец на 30 години и френски жител на 42 години, само че не заяви имената им.

Според вътрешното министерство нападението е осъществено, след като нападателят първо е прострелял собствен колега и е взел мунициите му.

След това той отишъл в синагогата в Гриба - най-старата в Африка - до момента в който стотици хора взели участие в годишното поклонение, което приключвало във вторник вечерта.

Преди това синагогата е била цел на гибелен атентат с камион, при който през 2002 година умират 21 души.

" Разследванията не престават, с цел да се изяснят претекстовете за тази подла експанзия ", съобщи вътрешното министерство, като се въздържа да назова стрелбата терористична офанзива.

Според локалните медии звукът от изстрелите в синагогата е провокирал суматоха измежду стотиците поклонници.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР