Четирима високопоставени сътрудници на Борис Джонсън подадоха оставки на Даунинг

...
Четирима високопоставени сътрудници на Борис Джонсън подадоха оставки на Даунинг
Коментари Харесай

Вълна от оставки на „Даунинг Стрийт” 10

Четирима високопоставени сътрудници на Борис Джонсън подадоха оставки на „ Даунинг Стрийт ” 10 в рамките на няколко часа един след различен, до момента в който натискът върху министър-председателя пораства, съобщи Би Би Си.

Директорът по връзките Джак Дойл удостовери напускането си малко след напускането на ръководителя на политическия отдел Мунира Мирза.  Те бяха последвани от началника на кабинета Дан Розенфийлд и висшия държавен чиновник Мартин Рейнолдс.

Вълната от оставки идва в плевел миг за премиера на Англия , защото в Консервативната партия се ускоряват подмолните безредици .

Би Би Си има информация за 17 депутати от торите, които са подали писма за избор на съмнение към министър-председателя, а с цел да се провокира конкурс за лидерския пост, са нужни общо 54. Много от тях показват присъединяване на премиера в празненства по време на коронавирус локдауна като претекст да изискат оставката на Джонсън.  Но някои показаха и забележката му за сър Киър, в това число ръководителят на комисията по защита Тобиас Елууд.

В понеделник по време на спор по отношение на заключенията на отчета за незаконните локдаун празненства Джонсън упрекна водача на лейбъристите, че е прекарал " по-голямата част от времето си " като шеф на прокуратурата (DPP) в " гонене на публицисти и не е съумял да преследва Джими Савил ", макар че не разполагаше с доказателства в поддръжка на това изказване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР