Четирима убити и един тежко ранен в германска клиника за

...
Четирима убити и един тежко ранен в германска клиника за
Коментари Харесай

Служителка уби с нож четирима пациенти в клиника за хора с увреждания в Германия

Четирима убити и един тежко ранен в немска клиника за хора с увреждания в Потсдам край Берлин. По случая е арестувана 51-годишна служителка в клиниката, която е най-вероятният причинител. Мотивите ѝ към този момент не са открити.

Телата на жертвите са открити в стаите им в профилирана ортопедична клиника за хора с физически и умствени недъзи, в това число незрящи и аутисти. Според немската преса убитите са пациенти, някои в тежко положение, налагащо помощно дишане с респиратор.

Трагедията се е разиграла в отделението за лекуване на заболявания по мускулатурата и скелета при хора с ментални проблеми. Смъртоносните набези са осъществени с нож. Раните са нанесени при упражнено извънредно принуждение, установи първичният оглед. При връщане вкъщи след работа обвинената 51-годишна служителка на клиниката е споделила на мъжа си, че денем е умъртвила няколко души, а той позвънил в полицията.

" Към момента тя е краткотрайно арестувана в полицията. Днес ще бъде изправена пред районния съд в Потсдам, който ще реши дали да разпореди прелиминарен арест ", съобщи прокурорът Вилфрид Леман.

Специализираната клиника в Потсдам разполага със 160 кревати и 300 души личен състав. Комплексът предлага непрекъснати грижи и включва жилищна част, учебни заведения и работилници. Ръководството на болничното заведение изрази съболезнования към околните на жертвите. Премиерът на провинция Бранденбург Дитмар Войдке съобщи, че е шокиран от случилото се.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР