Четирима турски войници са загинали, а 9 - ранени при

...
Четирима турски войници са загинали, а 9 - ранени при
Коментари Харесай

Турция: Четирима наши войници са убити в Сирия

Четирима турски бойци са починали, а 9 - ранени при конфликти със сирийската държавна войска в Идлиб в Сирия, заяви телевизия NTV, базирайки се на турското министерство на защитата.
Един от ранените военнослужещи е в тежко положение. В известието на ведомството се прецизира, че бойците са били атакувани от сирийските сили, макар че авансово е било обявено за местоположението им.
Допълва се, че турската войска е дала отговор на офанзивите и унищожила целите. До момента няма коментар от Дамаск.
По-рано турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че в случай че обстановката в Идлиб не се възстановява, тогава Анкара няма да остане безразлична и е подготвена да предприеме всички нужни стъпки за това, в това число потреблението на военна мощ.
В сходство със съглашението, реализирано през май 2017 година на договарянията в Астана (сега Нур-Султан) сред представителите на Русия, Иран и Турция, в Сирия бяха основани четири зони за деескалация.
Територията на три от тях през 2018 година попадна под контрола на Дамаск. Четвъртата зона, ситуирана в провинция Идлиб и елементи от прилежащите провинции Латакия, Хама и Алепо, към момента не е подчинена на държавното управление.
През септември 2018 година Русия и Турция се договориха да основат демилитаризирана зона в Идлиб, където има повече от дузина разнообразни групировки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР