Четирима солисти на пловдивската опера пяха под открито небе, за

...
Четирима солисти на пловдивската опера пяха под открито небе, за
Коментари Харесай

Оперни арии заглушиха чалгата в кв. „Капана“

Четирима солисти на пловдивската опера пяха под намерено небе, с цел да покажат, че в артистичния квартал „ Капана “ няма място за чалга.

Повод беше клип в обществените мрежи, в който се чува мощна сръбска музика, идваща от заведение. И въпреки да се оказа случайно изключение на частно абитуриентско празненство, притежателите на заведения в емблематичния квартал дадоха отговор уместно – с оперни арии под намерено небе.
Три дни Пловдив е хазаин на „ Капана фест ” Събитието се организира в квартала на креативните промишлености в града под тепетата
„ Поканихме солисти на Пловдивската опера с роял и реализатор на роял, с цел да кажем, че „ Капана “ не е място за поп-фолк, чалга във всичките ѝ измерения и че това е място за дух, просвета и друг градски живот “, разясни Иво Дернев, публицист и притежател на заведение в кв. „ Капана “.

40-минутното осъществяване в неделната вечер трогна посетителите на квартала и те изпратиха с продължителни овации оперните артисти.

Инициаторите на оперните арии на улицата се надяват арт кварталът „ Капана “ да си остане подобен и да продължава да бъде обичано място за срещи и раздумка на хора от разнообразни кътчета на света.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР