Четирима служители на МВР са уволнени след катастрофите, причинени от

...
Четирима служители на МВР са уволнени след катастрофите, причинени от
Коментари Харесай

Четирима полицаи са уволнени заради катастрофите, причинени от Георги Семерджиев и Димитър Любенов - 112

Четирима чиновници на Министерство на вътрешните работи са уволнени след злополуките, породени от Георги Семерджиев и Димитър Любенов. На 38 служители на реда са наложени дисциплинарни санкции.

На 5 юли Семерджиев аргументи злополуката на столичния бул. " Черни връх ", при която починаха две девойки - на 22 и 26 години. Няколко месеца по-късно - на 25 септември, Любенов блъсна автомобил на " Околовръстния път ", като почина френски жител, а брачната половинка на починалия пострада тежко. 

Стана ясно, че и при двата случая са забъркани чиновници на Министерство на вътрешните работи.

За злополуката на Околовръстното са уволнени двама служители на реда . Тогава Любенов след приложимост на алкохол и опиати, блъсна автомобилът с френските жители.

Двама служители на реда бяха упрекнати във взимане на рушвет, откакто и водачът, предизвикал злополуката, призна, че им е дал 200 лв., с цел да го ескортират до дома му, с цел да се прибере незасегнат. Няколко пъти преди този момент Любенов се обадил на  " Drink and drive ", само че кола не била изпратена.

След това от прокуратурата прецизираха, че единствено единият служител на реда е с повдигнато обвиняване. 

Свидетел на злополуката описа, че полицайката (от мястото на злополуката - б.р.) почнала връзка с причинителя и до задържането му не се е отделила от него. " Малко откакто го отбелязахме, тя се прибра в патрулката ", описа Биляна Борисова, която дружно с приятеля си става очевидец на случая. Двамата са дали показания. Според Борисова полицайката демонстрирала " неестествена непосредственост " с водача - " като говорене, потупване, по рамото, по ръката, смях, подсмиване - като цяло непочтено държание на орган на реда ".

За злополуката на бул. " Черни връх ", породена от Георги Семерджиев, са уволнени 2 чиновници, а на 38 са наложени дисциплинарни санкции. Тази заран вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи пред Българска национална телевизия, че и " приятелят на Симона Радева е уволнен ". Той е един от служителите на реда от 4-о районно управление (на МВР), отзовали се първи на злополуката - преди да бъде подаден сигнал. 

Вече някогашната полицайка Симона Радева също беше уволнена след злополуката.

Наказаните 38 полиаци са от разнообразни браншове на отдел „ Пътна полиция “, както и от Трето, Четвърто, Пето, Шесто и Седмо районно управление (на МВР).

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР