Четирима пациенти в интензивно отделение загинаха, защото подаването им на

...
Четирима пациенти в интензивно отделение загинаха, защото подаването им на
Коментари Харесай

Четирима пациенти загинаха при спиране на кислорода по време на израелска атака срещу болница

Четирима пациенти в интензивно поделение починаха, тъй като подаването им на О2 беше прекратено, когато израелските войски нахлуха в основната болница в Газа, споделиха лекари.

Войски претърсваха оборудването, където израелските военни споделиха, че считат, че може да се намират останките на заложници, отвлечени от Хамас.

Нападението пристигна, откакто войските бяха обсадили болница Насър в южния град Хан Юнис за съвсем един час седмица, като личен състав, пациенти и други вътре се борят под мощен огън и намаляващи ресурси, в това число храна и вода.

Часове преди войските да завладяват болничното заведение в четвъртък, израелски огън умъртви пациент и рани шестима други в комплекса, сподели личният състав.


Преговорите за преустановяване на огъня в Газа в това време наподобява са в застой и израелският министър председател Бенямин Нетаняху в петък настоя застана твърдо против визията на Съединени американски щати за след войната – изключително апелите им за основаване на палестинска страна.

След като беседва пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР