Четирима от всеки пет шофьори на автомобили в Германия искат устойчивите форми

...
Четирима от всеки пет шофьори на
автомобили в Германия искат устойчивите
форми
Коментари Харесай

Екологично чистите задвижвания печелят все повече привърженици в Германия

Четирима от всеки пет водачи на автомобили в Германия желаят устойчивите форми на шофиране да бъдат във фокуса на утрешната подвижност. Електромобилите и тези с хибридно зодвижване към този момент се използват постоянно от 19 % от шофьорите в Германия. Днешното ежедневие с навлизането на нови технологии, работа от дома и изменението на климата налагт мобилността да се трансформира според изискванията на потребителите й.

За следващ път софтуерната група Continental, дружно с института за изследване на публичното мнение forsa, попита шофьорите в Германия за тяхното текущо поведение на пътя в новите условия и техните хрумвания за бъдещето на подвижността. През август 2021 година 1010 автомобилисти от Германия, които са навършили 18 години, взеха присъединяване в представителното онлайн проучване.

Устойчивите форми на подвижност остават доминираща тематика за участниците в проучването - 81% от интервюираните са на мнение, че устойчивите форми на стремеж към бъдеща подвижност би трябвало да бъдат по-фокусирани. Повече от две трети (70 процента) виждат нужда от разширяване на гъвкавите оферти в пътническия превоз, когато по време на пътуването се употребяват различни транспортни средства.

Други трендове като свързването на превозни средства в мрежа (33 процента) и самоуправляващите се транспортни средства (29 процента) са оценени значително по-ниско. Мъжете обаче виждат по-голямо значение тук от дамите. 39 процента от участниците мъже считат, че всички елементи в транспортните средства трябва да бъдат свързани една с друга.

35 % от мъжете споделят, че автономното шофиране като "CUbE " (Continental Urban Mobility Experience), платформата за разработка на подвижност без водач от Continental, би трябвало да стане предписание за бъдеща мобилност.

Прави усещане също, че по-младите респонденти на възраст сред 18 и 29 години са съгласни най-ясно в процентно изражение с изказванията, заложени за бъдеща подвижност - 90 % желаят да се съсредоточат повече върху устойчивите форми на блян, до момента в който повече от половината (57 процента) от респондентите от тази възрастова група биха желали да бъде разпространявано шерването на оферти - 45 %.

Въпреки това, доста водачи към този момент от време на време употребяват други видове транспорт. Най-честата приложимост в този случай е велосипедът. 41% от анкетираните казват, че въртят педалите най-малко веднъж месечно. Електрифицираният родственик на велосипеда - e-bike - беше включен в анкетата за първи път. 19 % от водачите го използват също най-малко един път месечно.

32% от интервюираните, обаче, към момента не използват други благоприятни условия за мобилност с изключение на автомобила. Освен това използването на влакове (15 процента) и автобуси (12 процента) остава на ниско ниво. От другата страна на спектъра, 66% от анкетираните автомобилисти споделят, че съзнателно оставят колата си паркирана всеки ден и употребяват други видове транспорт.

Най-честата мотивация за разнообразие продължава да бъде физическата активност и обвързваното с нея здраве (72 процента). Други аргументи са опазването на околната среда (55 процента) и търсенето на място за паркиране, което към този момент не се предлага с доста алтернативни транспортни средства (54 процента). Удобството на превоза беше посочено като причина по-често от предходната година в новото изследване. През 2020 година 14% от анкетираните към момента правят оценка това. Тази година към този момент е 28 %.

Фокусът върху по-устойчивата подвижност в бъдеще също става явен, когато бъдете попитани за разширението на възможностите за подвижност. Според 69 процента от участниците в проучването общественият нощен трафик би трябвало да се разшири по-интензивно. Съществува и потенциал за устойчиви форми на шофиране (61 процента) и колоездене (54 процента).

Според Федералната работа за автомобилен превоз (KBA), към алтернативните видове задвижвания има значително повишен интерес. Политическите диспути също така информират обществото за алтернативите на обичайните транспортни средства, но нуждата от информация за електрическите и хибридните коли се е увеличила от август до септември 2021 година (около 22 процента всеки), до момента в който предходния месец цифрите за това при електроколите са без увеличение, а при хибридни коли (-18 процента) са намалели.

От друга страна, търсенията на употребявани транспортни средства регистрират спад от към 18 % от август до септември 2021 година Не се наблюдава повишение на интереса за коли с дизелови или бензинови мотори от юли до септември.

През последните шест месеца около биогоривото E10 има най-големи съмнения - през първата половина на 2020 г. потребителският интерес спадна с около една трета, набъбна с към 82 процента през идващото полугодие и отбеляза допълнително, умерено нарастване от около юни 2021 година 24 %.

Търсенето на различни типове задвижвания също беше оценено в 20 германски града. Нуждата от информация е нараснало най-вече в Бохум (плюс към 243 процента). Бон (плюс 182 процента) и Билефелд (плюс 178 процента).

От август до септември 2021 година германците все повече търсят електрически автомобили във всичките 20 града: хората в Лайпциг (почти 70 процента) и Дортмунд (60 процента) желаеха да получат допълнително обучение в тази връзка. В Бон броят на заявките за търсене се е нараснал с около 51 %. Берлин, Бремен, Дрезден, Франкфурт на Майн и Билефелд записаха по половин плюс. Освен това германците все по-често търсят хибридни коли, особено в Лайпциг (плюс 50 процента), Мюнхен и Кьолн (всеки нарастване от 30 процента) и федералната столица Берлин (плюс 26 процента).
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР