Четирима от транспортираните в Пирогов“ след катастрофата в Искърското дефиле

...
Четирима от транспортираните в Пирогов“ след катастрофата в Искърското дефиле
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Четирима от транспортираните в „Пирогов“ са с опасност за живота

Четирима от превозените в „ Пирогов “ след злополуката в Искърското дефиле са с заплаха за живота. Това сподели началникът на Клиниката по неврохирургия в УМБАЛСМ „ Пирогов “ проф. доктор Николай Габровски, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Проф. Габровски даде детайлности за положението на потърпевшите в злополуката с рейс край Своге, които са превозени за оказване на незабавна помощ в „ Пирогов “.

Непосредствено измежду злополуката в лечебното заведение са превозени общо осем от потърпевшите, само че двама от тях са умряли – единият по време на превозването, а другият директно след идване в болничното заведение. Останалите шестима остават в тежко положение, а четирима от тях са с непосредствена заплаха за живота.

„ Говорим за тежки контузии на гръден панер, стомах, крака. Имаме двама пациенти с тежки фрактури на гръбнака и пациент с тежка контузия на крак. Като споделям тежка, имам поради животозастрашаваща. За страдание възрастта на пациентите е много висока, което не мога за лечебния развой. Прави се всичко належащо “, увери проф. Габровски.

Той благодари на всички екипи в болничното заведение за бързата реакция положителната организация. „ Екипите останаха от дневната промяна. Дойдоха сътрудници, които са в отпуска. Дойдоха сътрудници, които инцидентно са чули информацията. Беше доста бърза и впечатляваща реакция, за което им благодаря “, уточни проф. Габровски.

До този миг общо починалите в тежкия пътен случай са 16, а 18 са ранените, като мнозина от тях са в тежко положение. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР