Четирима от пострадалите мигранти при катастрофата на АМ Тракия все

...
Четирима от пострадалите мигранти при катастрофата на АМ Тракия все
Коментари Харесай

Четирима мигранти са с опасност за живота след катастрофата на Тракия

Четирима от потърпевшите мигранти при злополуката на Автомагистрала " Тракия " към момента са с заплаха за живота. Двама души починаха откакто джип се обърна в полето на 278-ми километър на автомагистралата. В него са били водач и 11 мигранти. При случая на място е умрял един от мъжете, а по-рано през днешния ден и още един от мигрантите, написа

Пострадалите мигранти на възраст сред 20 – 25 години от Сирия са настанени за лекуване в лечебните заведения в Ямбол и Сливен. След осъществен обзор и компютърна томография се оказа, че водачът е с тежка черепно мозъчна контузия. 

" Общо 8 потърпевши приехме в Спешното поделение. Двама от тях се оказаха с тежки черепно мозъчни контузии и ги транспортирахме в най-близката неврохирургия в Сливен. От останалите 6-има, които хоспитализирахме в нашето лечебно заведение, 3-ма са с тежки контузии и с заплаха за живота. Двама от потърпевшите са с тежки гръдни контузии, а един с черепномозъчна. Останалите 3-ма потърпевши са в устойчиво положение ", заключи зам.-директорът на МБАЛ " Св. Пантелеймон " - Ямбол доктор Валентин Вълчев. 

След злополуката водачът се е опитал да избяга, само че е хванат от полицията. Установена е самоличността му с документи за краткотрайно пребиваващ в Стара Загора.

" Установено е, че е сирийски жител, роден 1998 година, с филантропичен статут на краткотрайно пребиваващ в страната от месец май тази година, е превозвал 11 лица от сирийски генезис, бежанци. При придвижването си по автомагистралата напуща пътното платно в дясно, при което се прекатурва. В резултат на настъпилото ПТП имаме две жертви, все още. Поради здравословното му положение все още към същия не е повдигнато обвиняване и не е взета мярка " задържане под стража ", каквато безспорно ще желаеме ", сподели районният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

Това е следващ случай на незаконен транспорт на мигранти. Причината за случая се открива, две са версиите - или е загуба на ръководство от лидера или някаква техническа нередовност, само че е прекомерно рано към момента, какво е довело до трагичния случай. Това ще откри автотехническата експертиза.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР