Четирима от петиматаобвиняеми за кражбата на картини на Владимир Димитров

...
Четирима от петиматаобвиняеми за кражбата на картини на Владимир Димитров
Коментари Харесай

4 ефективни присъди и 1 условна получиха крадците на картините на Майстора

Четирима от петиматаобвиняеми за кражбата на картини на Владимир Димитров - Майстора и на други български художници в София получиха ефикасни присъди, написа News.bg.

Това заяви Софийска районна прокуратура, по чието обвиняване се произнесе съдът. Установено е, че на дата в интервала от 1 до 29 декември 2018 година обвинените Антон Антонов и Виктор Христов счупили прозорец на къща на столичния бул. " Сливница ", благосъстоятелност на наследника на Майстора.

Отимотаоткраднали 5 картини на Владимир Димитров-Майстора, 7 картини на Димитър Киров, 1 картина на Вили Николов и движимости с антикварна стойност -всичко на обща стойност 190 256.50 лв.. След осъщественото закононарушение обвинените се свързали с П.К. и А. Йовчев, които им помогнали движимостите да бъдат продадени.

Обвиняемият А. Йовчев взел 10 от картините, които били на обща стойност 144 756,50 лв. и ги предал на Б. Найденов, който от своя страна ги продал на антиквар за 8500 лв.. Антон Антонов и Виктор Христовса упрекнати за кражба в изискванията на рисков рецидив - закононарушение по чл.196, ал.1, т.2, чл.195, ал.2, вр. ал.1, т.3, пр.1 и т.4, пр.1, вр.чл.194, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1, вр.чл.29, ал.1, б. " а " и б. " б " от Наказателен кодекс. А. Йовчев, Б. Найденов и П.К.са привлечени към наказателна отговорност за вещно укривателство.

Софийски областен съд призна обвинените за отговорни и наложи на Антон Антонов и Виктор Христов наказване " отнемане от независимост " за период от 10 години,което те следва да изтърпят дейно при първичен " непоколебим " режим. НаП.К. е отсъдено наказване 5 години затворпри първичен " общ " режим и санкция в размер на 6000 лв..

НаА. Йовчев е наложено наказване " отнемане от независимост " за период от 3 години и 6 месецапри първичен " общ " режим и санкция в размер на 6000 лв.. Единствено на Б. Найденов е наложенаусловна присъда и санкция в размер на 5000 лв.. Присъдата предстои на обжалване пред Софийски градски съд.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР