Четирима мъже и един тийнейджър са осъдени в Австралия за

...
Четирима мъже и един тийнейджър са осъдени в Австралия за
Коментари Харесай

В Сидни осъдиха 5 души за готвен терористичен акт

Четирима мъже и един младеж са наказани в Австралия за скрит план за осъществяване на терористична офанзива в Сидни, оповестява БиБиСи.

В заговора са включени офанзиви към австралийската федерална полиция в Сидни и затвор в близкия град Литгоу, полицията го предотвратява през 2014 година

Предводителят им Сулайман Халид, е разказан от съдията като " предан терорист ", който го осъди на максимума от 22 години и шест месеца затвор.

Върховният съд открива, че участниците в заговора са се сдобили и с оръжия и муниции. Трима от обвинените 22-годишният Халид, 24-годишния Джибрил Алмауей, и 17-годишно момче са се признали за отговорни в обмисляне на терористична офанзива.

Други двама Алмауий и Саид се признават за отговорни в умишлено правене на документ, който би улеснил терористичните актове.

Другите четирима подсъдими получават оптимални присъди от девет до 18 години, според от виновността им.

Съдия Джефри Белю разяснява, че Халид координира " доста аспекти " на заговора за интервал от шест седмици. " Той е безнравствен от рискова, насилствена и извратена идеология, която той носи като знак на достойнството и няма място в нито едно цивилизовано общество ", разяснява съдията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР