Четирима иракчани, свързани с групировката Ислямска държава, са били задържани

...
Четирима иракчани, свързани с групировката Ислямска държава, са били задържани
Коментари Харесай

Арести в Турция заради подготвяно нападение срещу американското посолство в Анкара

Четирима иракчани, свързани с групировката " Ислямска страна ", са били арестувани в Турция за подготвяно нахлуване против американското посолство в Анкара. Арестите са били осъществени в област Самсун.

Двама от иракчаните са били арестувани от екип на турското разузнаване и антитерористичния отдел на службите за сигурност в Самсун, откакто рейсът, в който те са пътували от Анкара към черноморската провинция, е бил спрян за инспекция. Впоследствие са били арестувани още двама техни сънародници. И четиримата задържани, на които се оповестяват единствено дребните имена, са били отведени в полицейски сектор. При интервенцията са били иззети електронни документи.

Днес сутринта в турската столица Анкара беше издадена заповед за арест на 20 души, от които бяха арестувани 12. Срещу тях има съмнения за готвена офанзива против американската дипломатическа задача, която е затворена през днешния ден. 
През 2013 година против щатското посолство в Анкара беше осъществен опит за атентат, при който починаха атентаторът и турски чиновник по сигурността.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР