Четирима души за загубили живота си в моретов Бургаско през

...
Четирима души за загубили живота си в моретов Бургаско през
Коментари Харесай

За денонощие: Морето взе четири жертви в Бургаско

Четирима души за изгубили живота си в морето в Бургаско през последното денонощие, оповестиха от полицията.

На един от плажовете в Обзор е извадено тялото на 51-годишен екскурзиант то Чехия. Тялото на млад мъж е изплувало тази заран край Лозенец. Той е локален гражданин. В морето е влезнал на 26 август.

Двама мъже са се удавили в Поморие и Царево, където случаят е станала на неохраняем плаж. На доста места по Южното Черноморие флаговата сигнализация на избавителните постове предизвестява за рисково неспокойствие.

В тази връзка Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи приканва за по-голямо внимание при къпането в морето и вземане предвид на летовниците с командите на спасителите по охраняемите плажове.

Плажната сигнализация е ясно обозначена, като при червен байрак, означаващ “висока заплаха ”, вълнението на морето е няколко бала или има мъртви течения, прецизираха от полицията.

Министерство на вътрешните работи показва още, че подценяването на рискове и несъобразяването с флаговата сигнализация постоянно води до съдбовни произшествия и за поредна година насочва предпазен зов към плажуващите да не рискуват живота си, влизайки в рисковото августовско море.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Източник:Станимир Димитров, Българска телеграфна агенция

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР