Четирима души са задържани във връзка с откритите 18 мъртви

...
Четирима души са задържани във връзка с откритите 18 мъртви
Коментари Харесай

Четирима души вече са задържани заради загиналите мигранти

Четирима души са арестувани по отношение на откритите 18 мъртви мигранти в камион край София, като двама от тях са арестувани в Бургас, а трети - в София, обявиха пред кореспонденти шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов и основен комисар Атанас Илков, шеф на Националната полиция.

По-рано беше обявено, че е арестуван е притежателят на камиона, който е от Бургас - информацията беше доказана на брифинга от Борислав Сарафов.

Четиримата остават в ареста за 24 часа, като към момента не са им повдигнати обвинявания. Борислаф Сарафов означи, че полицията е заловила обвинените в личните им домове.

Едно от арестуваните лица е с няколко досъдебни производства, като за последно е изтърпял и една ефикасна присъда от пет месеца.

Ако се потвърди съпричастността им към случая, ще бъдат упрекнати, добави Сарафов и посочи, че става въпрос за каналджийска активност.

" Взети са 16 ДНК проби от камиона, като това ще разреши да стане ясно кой го е управлявал. На четири адреса в страната се правят обиски ", сподели още зам.-главният прокурор.

" В камиона са пътували 52 души, като по първична информация те са от Афганистан. Те са влезнали в България преди няколко дни през границата с Турция, откакто са прескочили оградата на границата благодарение на стълба. Прекарали са няколко дни в гората и по-късно са натоварени на камиона, в който Разследването на гибелта на мигрантите се поема от Националната следствена работа.
Сарафов посочи, че се прави оглед на мястото от Национална следствена служба, прокуратурата и Министерство на вътрешните работи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР