Четирима души са задържани след извършено нападение снощи срещу палатковия

...
Четирима души са задържани след извършено нападение снощи срещу палатковия
Коментари Харесай

Четирима задържани за вандалството пред Паметника на съветската армия

Четирима души са арестувани след осъществено нахлуване нощес против палатковия лагер, който беше повдигнат пред Паметника на руската войска в София, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Сигналът в полицията е подаден към 23.45 ч. На място са изпратени екипи на Столична дирекция на вътрешните работи, които са открили вреди по паметника. По неофициална информация причинителите са били почитатели на един от столичните футболни тимове.

 

Христо Колев от организацията „ Изправи се. БГ “ показа пред БНР, че офанзивата е осъществена от: „ 30-40 индивида, маскирани, отиват на паметника, хвърлят димки, почват да викат, да скандират: „ Паметникът би трябвало да се демонтира “; Опъват транспарант, на който написа: „ Демонтаж “; С  един чук стартират да бият по паметника… Има една или две счупени плочи. Били са маскирани, били са с боксове, някои и бухалки са носили. След това доста бързо изчезват. Както са пристигнали, по този начин са си и тръгнали “.

 

След офанзивата на място отидоха и водачите на „ Изправи се.БГ “ и АБВ – Мая Манолова и Румен Петков:

Мая Манолова назова атакуващите „ шпиц-команда “ в изказване във Facebook. „ Шпицкоманда! Запалили са палатка, счупили са плочата, написали са надписи по паметника, осквернили са каквото са могли. С държанието си – палили, викали и крещели – са се пробвали да уплашат хората, които към този миг са били на палатковия лагер “.

 

Румен Петков добави, че е имало „ ясна политическа задача “: „ Тези шпицкоманди, които бяха изпратени тук с ясната политическа задача – с чукове, с бухалки,  със спрейове, с боксове са тук, тъй като това е безсилието или силата на  „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, и на ГЕРБ “.

От регионалната администрация в София оповестиха в четвъртък, че направеният План за обезопасяване на паметника към този момент е импортиран за утвърждение от способените органи на Столична община.

 

bnr.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР