Четирима души бяха застреляни при политически спор в южния турски

...
Четирима души бяха застреляни при политически спор в южния турски
Коментари Харесай

Четирима убити, 8 ранени при политически спор в Турция

Четирима души бяха убити при политически спор в южния турски град Суруч, съобщи БНР. Други 8 души са ранени.

Съобщава се, че депутатът от ръководещата Партия на справедливостта и развиването Ибрахим Халил Йълдъз, който е и сегашен претендент за депутат, е бил на обиколка измежду търговци в града дружно с група свои сподвижници. Между групата и локални прокюрдски деятели е избухнал развълнуван спор , след което последвала замяна на изстрели.

Сред починалите е братът на депутата, а измежду ранените - други четирима негови братя, както и членове на прокюрдската Партия на демократичните райони.

Президентът Реджеп Ердоган съобщи, че зад убийствата стоят поддръжници на ПКК . Вътрешният министър Сюлейман Сойлу счита, че офанзивата е била готова преди визитата на делегацията от ръководещата партия на локалния пазар.

По думите на министър-председателя Бинали Йълдъръм, " каквато и да е повода, нищо не е по-важно от човешкия живот ".

Съпредседателката на Демократичната партия на народите Первин Булдан съобщи, че групировката няма да основава условия за никакви провокации.

При нахлуване след случая петима членове на прокюрдската организация са били бити в Гьолджук, област Коджаели.

Лидерът на опозиционната Народно-републиканска партия Кемал Кълъчдароглу съобщи, че сходни прояви би трябвало да останат в историята и прикани концепциите да се показват демократично посредством гласоподаване.

Демократичната партия на народите би трябвало да остане под изборната преграда. Това декларира президентът Ердоган във видео, което се популяризира в турските обществени медии. Държавният глава приказва на закрито партийно заседание пред локални ръководители на Партията на справедливостта и развиването.

Това е най-тежкият случай по време на предизборната акция в страната досега. В нощта против сряда офисът на Народно-републиканската партия в консервативния град Коня беше атакуван и разрушен от група от към 100 младежи, въоръжени с тояги. Водачът на листата там - създателят на ПСР и някогашен вицепремиер на Ердоган Абдюллатиф Шенер, упрекна за офанзивата младежката организация на ръководещите.

В края на май последователи на крайните националисти пребиха 7 деятели на умерено ислямската Партия на щастието. В нападението е взела участие група от към 25-30 младежи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР