Четирима британски полицаи с костюми за химическа защита са видени

...
Четирима британски полицаи с костюми за химическа защита са видени
Коментари Харесай

Британски криминалисти издирват шишенце с Новичок

Четирима английски служители на реда с костюми за химическа отбрана са видени да влизат в общежитието в югозападния град Еймсбъри, където бяха открити двама души, отровени с нервнопаралитичното вещество " Новичок ", съобщи Ройтерс.

Британската полиция търси малко шишенце, за което се счита, че е нечисто със следи от нервнопаралитичното вещество Новичок, оповестява Асошиейтед прес. В интервенцията, която обгръща елементи от Солсбъри и Еймсбъри, вземат участие над 100 чиновници на реда, оповестява Българска телеграфна агенция.

Полицията счита, че двата нови случаи на отравяне може да се дължат на контакт със нечисто шишенце или различен предмет, изхвърлен на публично място след отравянето на някогашния съветски сътрудник Скрипал и щерка му в Солсбъри през март.

Според учените няма елементарен метод за разкриване на съда, от който се счита, че идва нервнопаралитичното вещество, тъй като потреблението му не е било считано за евентуално, когато са били разработвани средствата за наблюдаване.

Вместо софтуерни решения се постанова мъчно и дълготрайно изследване на хипотетичните места. Властите ще би трябвало да вземат проби от почвата и растенията, където е допустимо да има следи от веществото, и да ги изследват. Проучват се както мястото, където двамата отровени са се почувствали зле, по този начин и места, които те са посетили преди този момент.

Полицията на графство Уилтшър заяви, че не може да удостовери дали нервнопаралитичното вещество, предизвикало случаите в Солсбъри и Еймсбъри, е от една и съща партида, съобщи ТАСС. Следствието се пробва да обясни дали случаите са свързани, заяви Киър Причард, шеф на полицията в графството, който акцентира, че е значимо да се резервира обективност и да се заобикалят спекулации по този въпрос.
Водеща роля по следствието на случая в Еймсбъри са поели чиновниците на отдела за битка с тероризма в английската полиция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР