Четирима български външни министри и шестима военни призоваха политическите лидери

...
Четирима български външни министри и шестима военни призоваха политическите лидери
Коментари Харесай

Десет бивши министри зоват правителството в София да даде оръжия на Украйна

Четирима български външни министри и шестима военни приканиха политическите водачи да поддържат с Украйна, в това число с даване на нужните ѝ въоръжения и муниции. Призивът е насочен преди срещата на върха на НАТО в Мадрид в края на юни.

В апела се упорства българските управляващи да заявяват позиция и за разширено предно разполагане на сили на НАТО в страната, предпочитано приемане на съответно финансирана стратегия за превъоръжаване и мотивация на служещите, както и за незабавни противопоставяния на съветските осведомителни интервенции в България.

Страната ни не изнася оръжие за Украйна, сочат публични изказване на българските управляващи. От началото на май има решение на Народното събрание за даване на военно-техническа помощ. Вече имаше диалози за ремонт на украинска военна техника у нас.

Отправящите апела желаят и гаранции разразилата се политическата рецесия да не засегне отрицателно сферата на защитата.

" България не трябва да пропуща опциите за финансиране на превъоръжаването и посредством присъединяване в стратегиите за поддръжка на Украйна ", пишат четирима външни министри и шестима военни, измежду които са Соломон Паси, Екатерина Захариева, Бойко Ноев, Аню Ангелов, Николай Ненчев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР