Четирикратната шампионка в турнирите от Големия Шлем Наоми Осака (Япония)

...
Четирикратната шампионка в турнирите от Големия Шлем Наоми Осака (Япония)
Коментари Харесай

Наоми Осака се справи с китайка в Сан Хосе

Четирикратната шампионка в шампионатите от Големия Шлем Наоми Осака (Япония) се завърна на корта след повече от два месеца неявяване с победа в Сан Хосе (САЩ).

Осака се класира за втория кръг на конкуренцията на твърда настилка с награден фонд 757900 $ след триумф над китайката Цинвън Чжън с 6:4, 3:6, 6:1.

Бившата номер 1 в света не беше играла от 23 май след отпадането си в първия кръг на " Ролан Гарос ". Тогава тя се оплака от травма ахилесовото сухожилие на левия крайник, поради която пропусна и " Уимбълдън ".

" Радвам се, че още веднъж съм на корта, откакто не бях играла от май. Не бях осъзнала какъв брой доста време е това, само че някой ми го сподели ", разяснява някогашната номер 1 в света, която поради паузата се свлече до 41-ата позиция в класацията на УТА.

Осака чака във втория кръг 18-годишната представителка на домакините Коко Гоф, шеста в схемата, която разгроми Анхелина Калинина (Украйна) с 6:0, 6:1.

" Това, което ме впечатлява в Коко, е нейната мощна душeвност. Когато бях на нейната възраст, доста елементарно се ядосвах и не можех да го скрия, което ми пречеше. Тя е доста невъзмутима и съумява да се оправя с напрежението от самото начало. Коко към този момент натрупа и опит в Тура, което доста хора не правят оценка поради нежната й възраст. Тя усъвършенства играта си непрестанно и мисля, че е единствено въпрос на време да завоюва купа от Шлема ", сподели Осака, шампионка на Откритото шампионати на Съединени американски щати през 2018 и 2020 година.

Друга някогашна победителка на " Флашинг Медоус " през 2019 година Бианка Андрееску (Канада) претърпя отчаяние на старта в Сан Хосе след 4:6, 2:6 от американката Шелби Роджърс.
 Ник Кирьос се завърна с победа в първия си мач след финала на
Ник Кирьос се завърна с победа в първия си мач след финала на " Уимбълдън "

Австралиецът победи Маркос Хирон с 6:3, 6:2
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР