Гимнастика: Симоне Байлс ослепи в първото състезание след Олимпиадата в Токио

...
Четирикратната олимпийска шампионка Симон Байлс направи триумфално завръщане в гимнастиката
Коментари Харесай

Четирикратната олимпийска шампионка Симон Байлс направи триумфално завръщане в гимнастиката след двугодишна пауза, печелейки US Classic в първото си състезание след Олимпиадата в Токио .

Байлс наелектризира разпродадената публика в предградията на Чикаго в събота със зашеметяващо представяне, като получи общ резултат от 59,100 точки на съдиите за многобоя.

„Сърцето ми става топло, защото е хубаво да дойда тук и да имам цялата тази подкрепа, особено във време като това, когато бях наистина нервен да се състезавам отново“, каза Байлс пред репортери след състезанието.

„Върнах се тук и направих това, което тренирах, така че съм много доволен от резултата.“

19-кратната световна шампионка започна на щанги, където силното й представяне получи резултат от 14 000 точки, трето най-добро като цяло.

26-годишната американска гимнастичка последва първа на греда и постигна впечатляващите 14.800, най-добрият резултат на срещата.

Байлс остана последна в трета ротация на упражненията на земя и предизвика овации по време и след всяко преобръщане, нейните обръщания и приземявания при невероятни подавания донесоха рев на финала на усилие, което беше възнаградено с най-добрите 14 900 точки.< /p>

Тя завърши на прескок и направи още едно епично представяне, като се издигна високо и се приземи добре – без да показва признаци на ръжда от дългото прекъсване, като спечели най-добрата оценка от 15,400 за срещата.

Лиан Уонг, 19, завърши втора, пет точки зад темпото на 54.100, а 17-годишната Джоселин Роберсън беше трета на 54.050.

Въпреки че Байлс не е обявила дали ще се кандидатира да се състезава на Олимпиадата в Париж догодина, превъзходният й спектакъл за завръщане на Classic може да бъде първа стъпка в тази посока.

Срещата беше последният шанс за класиране за гражданите на САЩ от 24 до 27 август в Сан Хосе, Калифорния.

Байлс използва US Classic като своя среща за завръщане през 2018 г. след продължителна пауза след главната й роля на Олимпиадата в Рио през 2016 г., която включва злато в многобоя, прескок, земя и отборно.

Байлс се бореше на Игрите в Токио през 2021 г. с „twisties“ – дезориентиращо усещане във въздуха, което излага гимнастиците на по-голям риск от нараняване при приземяване – както и проблеми с психичното здраве.

Тя беше засегната в началото на олимпийското отборно състезание, изтеглена от многобоя плюс прескок, щанги и упражнения на земя, преди да вземе бронз на греда.

При завръщането си в събота Байлс беше облечена в черно и бяло и носеше състезателен номер 231.

Имаше усещане за очакване, когато дългоочакваното й завръщане стана реалност, когато тя скочи върху неравните щанги с освобождаващи движения и замахвания, които доведоха до избухване на аплодисменти и възгласи, когато се приземи.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР