Четиридесет и осмото издание на Международния фестивал Зимни музикални вечери

...
Четиридесет и осмото издание на Международния фестивал Зимни музикални вечери
Коментари Харесай

Започва 48-ото издание на Международния фестивал “Зимни музикални вечери“

Четиридесет и осмото издание на Международния фестивал „ Зимни музикални вечери - Проф. Иван Спасов ”, проведен от Община Пазарджик, ще се организира от 2. до 5. февруари 2023 година в зала „ Маестро Георги Атанасов ”. Традиционно първото произведение, което поставя началото на четирите концертни вечери, е рапсодия „ Вардар “ от Панчо Владигеров.

В четири концертни вечери Пазарджик ще се трансформира в център на класическата музика, като публиката ще може да чуе голям брой творби от едни от най-именитите интернационалните композитори.

В програмата на първата фестивална вечер ще прозвучи още симфония № 2 в ми-минор от Сергей Рахманинов (по мотив 150 години от рождението на композитора).

Втората фестивална вечер по традиция е с камерен концерт. Публиката ще се наслаждения на клавирното дуо Евгения Симеонова и Десислава Щерева, с интегрално осъществяване на творби за две пиана от Панчо Владигеров.

В третата вечер ще гостуват музикантите Гергана Русекова - мецосопран и Симеон Златков – пиано. Те ще изпълнят едни от най-хубавите вокални творби на Франц Шуберт - вокален цикъл „ Зимен път ".

Фестивалът ще приключи още веднъж с осъществявания на Симфоничен оркестър – Пазарджик под диригентството на Джулио Маразия (Италия) и солист Еторе Пелегрино (Италия) - цигулка.

А в концерта-матине от 11.00 часа на 5 февруари ще вземат присъединяване над 50 млади реализатори от музикалните паралелки и школи в Пазарджик.

Съпътстващата стратегия в дните на фестивала включва галерия на снимки под наслов „ Симфоничен оркестър - Пазарджик – път с триумфи у нас и чужбина “ с материали от архива на Симфонично-оперетно сдружение „ Маестро Георги Атанасов “ - Пазарджик.

Откриването на изложбата е в 18,00 часа през днешния ден, а на фестивалната стратегия - в 18,30 часа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР