Четири законопроекта за българско гражданство залежават, докато се увеличават молбите

...
Четири законопроекта за българско гражданство залежават, докато се увеличават молбите
Коментари Харесай

Депутат от ПП „Възраждане“: Необходими са спешни парламентарни избори

Четири законопроекта за българско поданство залежават , до момента в който се усилват молбите от турски жители. Това разяснява националният представител от „ Възраждане “ Петър Петров , разпространявайки следната обява във Фейсбук.

„ Най-големите неуспехи на проваленото държавно управление на обединението ГЕРБ-ППДБ-ДПС са точно разследване от поръчките, с които то беше основано:

  • Въртележката на конституционните промени: Партиите от тази коалиция обещаваха едно, сетне внесоха друго, а пък одобриха трето откакто се надлъгваха едни-други, а излъгаха и техните гласоподаватели като цяло, че ще трансформират конституцията, с цел да реформират правосъдната система. Вместо това засегнаха националната сигурност и орязаха пълномощията на Президента като балансьор сред трите управляващи.
  • Липсата на действителна правосъдна промяна: за 9 месеца това държавно управление и обединението, която го избра, цели 6 пъти променяха Закона за правосъдната власт, а в този момент готвят 7-ми промени. Министерският съвет внесе несъответстващи промени в Наказателен кодекс, които не отразяват криминогенната конюнктура в страната: Вместо да борят престъпната престъпност, направиха по-строги санкции за торенти и менте маратонки. Вместо да основат настоящ надзор върху правосъдните актове и ефикасен, а не „ проформа “ Инспекторат към Висш съдебен съвет, работещ по схемата „ Гарван гарвану око не вади “, те взеха, че утежниха с заявления активността по следствието. Тотална несръчност.
  • Застрашават бъдещето на българската нация през процедурите за натурализация: 4 законопроекта за българското поданство сега залежават „ на трупчета “, до момента в който лавинообразно се усилва броя на молбите от турски жители в Министерстовото на правораздаването – цели 6 200 молби за 2023г(!). Всички тези „ нови “ български жители ще гласоподават „ вярно “ по време на избори. За една партия.
  • Прокламираната битка против корупцията се изроди в кастриран Закон за продиводействие корупцията, с нулева активност на държавното управление по надзор и предварителна защита против корупция по високите етажи на властта и като резултат – ялова корупционна комисия, разграничена на две – за по-сигурно, че висши партийни функционери няма да бъдат пипани за етажи, кюлчета, имотни покупко-продажби и така нататък

И още, и още, и още. Необходими са незабавни парламентарни избори. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР