ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКитай - лидер в защитата на човешките праваНие

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКитай - лидер в защитата на човешките праваНие
Коментари Харесай

4+1 | Кой подкрепи Китай като "лидер в човешките права", за досегашната кариера на Борис Джонсън и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Китай - водач в отбраната на човешките права

" Ние поздравяваме невероятните достижения на Китай в областта на отбраната на човешките права ", написа в писмо, подписано от 34 страни. След като 22 страни отпред с Англия, Франция и Германия приканиха Китай да приключи репресивната си политика по отношение на уйгурите в провинция Синдзян, страни като Саудитска Арабия, Русия и Северна Корея поддържаха китайската процедура. Гузен негонен бяга. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Neuralink се разсъни след две години безмълвие
Преди две години Илън Мъск сътвори стартъпа Neuralink, чиято цел е да създаде устройства, които да могат да свързват човешкия мозък с компютри. Идеята, взета непосредствено от научната фантастика, сътвори огромна сензация за известно време, само че самата компания си остана извънредно тиха... до този миг. От стартъпа оповестиха, че са подготвени да споделят досегашната си работа с акционерите на компанията и с по-широката аудитория. Прочетете повече тук.

С плаващи ферми към бъдещето
Холандия е една от най-малките страни в Европейски Съюз, само че е и гъсто обитаема, и един от най-големите експортьори на храна. Страната продължава да потвърждава новаторския си метод към селското стопанство. Най-новата разработка е плаваща плантация за крави, които към този момент създават мляко върху двуетажна платформа, закотвена в пристанището на Ротердам Мерве Хавен. Прочетете повече тук.

Могат ли да се сблъскат две черни дупки
Физиката към момента не знае дали е допустимо две супермасивни черни дупки да се сблъскат и съединят в още по-чудовищно галактическо тяло. Една от хипотезите е, че супермасивните черни дупки могат да се приближат единствено на несъмнено разстояние една от друга, преди да влязат в безкрайна взаимна орбита. Може би ще разберем отговора на тази тайнственост през идващите няколко години - две черни дупки, наподобява, са на траектория за конфликт. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Кариерният път на Борис Джонсън

Борис Джонсън съвсем сигурно е идващият министър председател на Англия. Бившият кмет на Лондон е сложен за изложение - огромна част от историите за него са съвсем митологизирани и насърчавани от него самия. Преди да стане политик обаче, Джонсън работи като публицист и кариерата му като подобен хвърля светлина върху качеството и правилата на " английския Тръмп ". Можете да слушате повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР