Четири щама на грипния вирус се очакват. От 143 лаборатории

...
Четири щама на грипния вирус се очакват. От 143 лаборатории
Коментари Харесай

Четири щама на грипния вирус се очакват

Четири варианта на грипния вирус се чакат. От 143 лаборатории по света, в това число и в България, имаме много добра информация за новите варианти в южното полукълбо, сподели в " Денят стартира " доктор Ангел Кунчев. По думите му, вирусът Мичиган може да провокира сезонната грипна зараза, осведоми Българска национална телевизия.

Д-р Ангел Кунчев разяснява, че доста мъчно се предвижда грипът и развиването на епидемията. Според епидемилозите сигурно вариантът " Мичиган " ще размени най-накрая варианта " Калифорния ". Дали ще провокира зараза обаче не могат да са сигурни, само че единствено допускат на база заболеваемостта в Австралия.

Д-р Кунчев успокои феновете, че този вариант " Мичиган " не провокира такива затруднения като " Калифорния ", само че въпреки всичко демонстрира опция за затруднения - най-вече пневмония. Тази класическа картина на грипа, която виждаме в Австралия, е това, което познаваме. Най-засегнати възрастови групи в Австралия са над 80 години и децата сред 5 и 11 години - това е нещо, което си знаем за болестта, акцентира доктор Ангел Кунчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР