Четири пункта за издаване на удостоверения за временна закрила на

...
Четири пункта за издаване на удостоверения за временна закрила на
Коментари Харесай

Четири пункта за регистрация на украинци заработиха в Морска гара-Бургас

Четири пункта за издаване на удостоверения за краткотрайна протекция на украински жители започнаха работа тази заран в спешния център в Морска гара-Бургас.
 БГНЕС
Пунктовете ще се обслужват от полицейски чиновници и ще подкрепят активността на Държавната организация за бежанците. Общо 60 полицейски чиновници са подготвени от Агенция по бежанците.
 БГНЕС
Всеки ден от тях ще бъдат ангажирани сред шест и осем чиновници според от напора по пунктовете. От рано сутринта се образува опашка пред спешния център. Основните терзания на украинските бежанци са свързани с споразумяване на здравния им статус.

Оказва се, че персоналните лекари нямат потенциал да поемат непрестанно увеличаващия поток от бежанци по морето. Поетапно сходни пунктове до края на седмицата ще бъдат разкрити и в полицейските ръководства в Несебър, Поморие, Созопол и Приморско.
 БГНЕС
ОД на Министерство на вътрешните работи подготвеност да разкрие пунктове и в останалите общини на Бургаска област, в случай че има такава нужда. " Призоваваме украинските жители да наблюдават осведомителния поток, като се насочат към най-удобния им пункт за издаване на удостоверения за краткотрайна протекция едвам откакто бъде оповестено, че същия към този момент работи ", разяснява комисар Калоян Калоянов, шеф на ОДМВР Бургас.

Областният спешен център на Морска гара работи от 09:00 до 18:00 часа всеки ден.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР