Четири прости промени в начина на живот могат да подобрят

...
Четири прости промени в начина на живот могат да подобрят
Коментари Харесай

Четири навика за по-дълъг и здравословен живот

Четири елементарни промени в метода на живот могат да подобрят здравето и да понижат риска от сърдечни болести и гибел от всевъзможни други болести с 80 % за интервал от 8 години, написа obekti.bg, базирайки се на Daily Mail.
Това са:

постоянни извършения

средиземноморска диета

поддържане на здравословно тегло

възпиране от цигари

Мащабно проучване, извършено от учени от университета „ Джон Хопкинс” в Балтимор, Мериленд откри забележителна връзка сред тези фактори в метода на живот и сърдечното здраве за относително къс интервал от време.

И това е забавно: Вредно ли е в действителност разтворимото кафе? - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

„ Изследвахме данни от над 6200 мъже и дами на възраст сред 44 и 84 години, бели, афроамериканци, латиноамериканци и китайци. Сред хората, възприели и четирите здравословни навика се следи с 80 по-ниска смъртност за този интервал спрямо участниците без нито един от тях,” съобщи ръководителят на проучването Хаитам Ахмед.

„ Сред хората, усволи и четирите здравословни метода на държание се следи с 80 по-ниска смъртност за този интервал спрямо участниците, които не са имали нито един от тези здравословни привички.”

Учените създали канара от 0 до 4 за оценяване на метода на живот въз основата на хранителни привички, показател телесна маса, количество умерено интензивна физическа интензивност и тютюнопушене. Само 2 % (129 души) от участниците в проучването покривали и четирите критерия за здравословен живот, пишат създателите на проучването, оповестено в American Journal of Epidemiology.

„ От всички фактори в метода на живот открихме, че избягването на тютюнопушенето играе най-голяма роля за намаляването на риска от коронарна болест на сърцето и смърт”, отбелязва проф. Роджър Блументал, кардиолог от университета „ Джон Хопкинс”.

„ На процедура, пушачите, които са усвоили два или повече от здравословните способи на държание, все пак имат по-нисък междинен късмет за оцеляване след 7,6 години спрямо непушачите, които не се движат и имат наднормено тегло.”

Учените подчертават върху обстоятелството, че проучването им демонстрира какъв брой значим е здравословният метод на живот освен за понижаване на риска от сърдечни болести, само че и смъртността по всевъзможни други аргументи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР