Четири приоритета представи днес просветното министерство, сред които успешното провеждане

...
Четири приоритета представи днес просветното министерство, сред които успешното провеждане
Коментари Харесай

Приоритети в образованието: Матурите и новата учебна година са основните теми

Четири целта показа през днешния ден просветното министерство, измежду които сполучливото осъществяване на матурите и разбор на отдалеченото образование. Ревизия няма да се прави. Утре ще стане ясно по кое време се връщат присъствено всички възпитаници и студентите. Днес класовете още веднъж се смениха.

Днес в учебно заведение се върнаха учениците от първата ротация - това са 7,8 и 10-ти клас. Те ще учат дружно с 6 и 11-ти, които са присъствено от предишния понеделник и по този начин випуските стават пет. Вкъщи пък се върнаха 5 и 9 клас.

Децата от 1 до 4 клас към този момент много време учат присъствено. Все още не се знае обаче ще се върнат ли в клас всички възпитаници, вижте още.

Докато се вземе решение дали всички възпитаници, ще се върнат присъствено в клас, в учебните заведения са подготвени да одобряват двата класа, които от през днешния ден учат от у дома.

" Нашето мнение е, че би било добре към този момент да се връщат всичките, в този момент сега 82 % от всички възпитаници са в учебно заведение, дето 82 - там и 100 ", сподели шефът на 51-во СУ Асен Александров.

" Според мен към този момент да се върнат всички възпитаници в учебните заведения, защото имунизацията върви добре, пандемията е овладяна към този момент ", сподели десетокласничката Виктория.

Днес министър Денков очерта четири целта за три месеца.

" Едва ли ще ви изненадам, първият приоритет е сполучливото довеждане докрай на образователната година, което включва държавните зрелостни изпити, Националното външно оценяване и приемът след главно обучение ", сподели служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков.

Другите цели са - разбор на отдалеченото образование и пакет от ограничения за идната година, да се приключи картата за висшето обучение в България и да се работи по Плана за възобновяване и резистентност. Министърът още веднъж увери, че няма да се трансформира нищо в матурите поради късото време - те стартират в сряда. Очерта някои провокации.

" Възможността за теч на информация, техническите средства, с които би трябвало да се обезпечи оценяването, работата на оценителите, периодите да се спазят, няма нещо ново в това отношение ", сподели служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков.

Колкото до екипа - Мария Гайдарова ще се занимава със междинното обучение, Евгения Пеева също. За висшето ще дава отговор Генка Петрова, за науката - Нели Косева. Ревизия на досегашната работа на министерството няма да се прави.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР