Четири пъти повече са водачите, хванати да шофират в бус

...
Четири пъти повече са водачите, хванати да шофират в бус
Коментари Харесай

Експеримент на bTV: Екипът ни засече десетки нарушения само за ден

Четири пъти повече са водачите, хванати да карат в бус лентите в София. Това демонстрират данните на Министерство на вътрешните работи. 

Съгласно препоръчаните правила неопитните водачи ще би трябвало да преминат „ изпитателен период “

От началото на годината са глобени над 400 водачи. За съпоставяне - през 2022 година те са били с 300 по-малко. Глобата за нарушаването е 50 лева

Снимка: bTV

280 хиляди са каралите с превишена скорост в града. Миналата година те са били 180 хиляди.

При нарушаване снимковият материал, който го потвърждава, ще включва четири фотоси

Екипът на bTV направи опит – какъв брой извършители ще заснемем за ден.

Още на  първия светофар виждаме извършител – автомобил в бус лентата. На бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ към този момент губим броя на нарушителите. Виждаме и спрели за престой там, откъдето би трябвало да минат рейсовете.

Снимка: bTV

Минаваме по различен централен път – бул. „ Васил Левски “.  Виждаме даже младеж, който избира разходката по бус лентата, вместо по тротоара. 

Снимка: bTV

Само за 10 метра - 6 коли са спрели след знак " Забранено прекъсването ". Засечени сме и от такси, което поради цялостната с коли бус лента стопира на платното, с цел да качи клиент. 

Снимка: bTV

В късния следобяд вършим инспекция още веднъж. Задръстването по бул. „ България “ към този момент е реалност. Не са малко и нарушителите. Най-често - с престой на неразрешено място и още веднъж шофиране в бус лентата.

Снимка: bTV

Наблюденията на полицията са, че с цел да избегнат тапите, най-често водачите си разрешават да карат в бус лентите по огромните булеварди в София.

Снимка: bTV

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР