Четири пъти по-евтина смес е използвана за асфалтовата настилка при

...
Четири пъти по-евтина смес е използвана за асфалтовата настилка при
Коментари Харесай

Четири пъти по-евтина смес е използвана за асфалта при ремонта на пътя край Своге

Четири пъти по-евтина примес е употребена за асфалтовата настилка при ремонта на пътя край Своге, където 20 души изгубиха живота си, а още осем бяха ранени. Това обявиха от държавното обвиняване.

Според прокуратурата при ремонта на пътя не са правени проучвания за качеството на асфалта, а вместо това единствено са представяни документи.
Евтин варовик в асфалта и подправени документи преди нещастието край Своге Мантинелите на съдбовния сектор били "бутафорни "
Държавното обвиняване обаче не може да изиска проучване на останалите пътища, които е ремонтирала компанията реализатор – „ Трейс”. Според Върховната прокуратура главната виновност за злополуката носи водачът, който е надвишил допустимата скорост.

В същото време жителите на Своге към момента считат, че пътят край града, е рисков, а Институтът за пътна сигурност желае одит на цялата пътна мрежа в страната.
Институтът за пътна сигурност желае одит на пътната мрежа в България От там приканиха премиера да уволни дисциплинарно Дончо Атанасов
Осем месеца след тежката злополука на злощастния сектор има нова двойна мантинела. На места обаче тя е сложена по този начин, че тротоарът да стане негоден. Жителите на Своге към момента се тормозят да вървят по тротоара до пътя, защото в избран миг той просто свършва. „ В тази част на пътя би трябвало да има уголемение на пътното платно най-малко метър и половина”, счита заместник-кметът на Своге Валентин Михайлов.

Според Института за пътна сигурност има и проблем с отводняването. От там настояват, че вчерашните констатации на прокуратурата важат освен за този сектор, само че и за още доста пътища в страната.

От Института за пътна сигурност откриват още нередности.
Снимка: btvnovinite.bg

„ По норматив условията за тази височина на тротоара е 7,5 см, този е висок 14 см”, сподели Диана Русинова от института. Тя прикани премиера Бойко Борисов да уволни дисциплинарно Дончо Атанасов.

Според тях на още доста места в страната качеството на асфалта е неприятно.

От изнесеното от прокуратурата пък излиза наяве, че в сметта за асфалтовата настилка е употребен четири пъти по-евтин материал. Държавното обвиняване обаче не може да следи и ревизира ремонтите на компанията реализатор „ Трейс”, тъй като това не е в пълномощията им от 10 години.

Според прокуратурата членовете на Управителния съвет на пътната организация не са осъществили надзор, и по този метод са облагодетелствали компанията реализатор „ Трейс”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР