Четири партии внесоха искане за оставката на председателя на Народното

...
Четири партии внесоха искане за оставката на председателя на Народното
Коментари Харесай

Новото мнозинство на ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане маха Никола Минчев

Четири партии внесоха искане за оставката на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, оповестява Българска национална телевизия.

Зад това искане застават " ИТН ", Движение за права и свободи, ГЕРБ и " Възраждане ". Според правилника настояването за оставката ще се разиска и гласоподава на следващия ден в Народното събрание.

Искането на  " ИТН " за оставка на председателя на Народното събрание Никола Минчев получи поддръжката на ГЕРБ, ДПС и " Възраждане ".

Това стана ясно от импортираното в деловодството на Народното събрание проекторешение, подписано от общо 120 народни представители от четирите политически обединения, съобщи OFFnews.bg.

Оставката на Минчев ще бъде призната, в случай че повече от половината присъстващи депутати в залата гласоподават " за ".

От това следва, че най-вероятно когато пристигна време планът на решение да се гласоподава в пленарната зала, той ще събере задоволително огромна поддръжка и по този начин Никола Минчев ще бъде заставен да напусне председателския пост.

Според Има Такъв Народ Никола Минчев е употребен " като бутон ", когато има нещо, което ръководещите не желаят да разискват - като така наречен " двойна външна политика ", водена от държавното управление във връзка с Северна Македония.

Според Мустафа Карадайъ Минчев постоянно пречи на ДПС да задават своите въпроси към вътрешния министър Бойко Рашков. От няколко месеца при всеки парламентарен надзор Движение за права и свободи задават по най-малко 60 въпроса - всичките за едно и също - сигнали за " невиждан напън " по време на изборите 2 в 1 през ноември 2021 г. 

Ако Никола Минчев напусне поста си на председател на Народното събрание, ще се върне на депутатското си място - като представител на " Продължаваме промяната ".

Най-вероятно гласуването за неговата оставка ще бъде точка първа в програмата на Народното събрание за на следващия ден. 

Лидерът на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов след това разгласи, че партията му няма да поддържа държавното управление при идния избор на съмнение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР