Четири от най-големите китайски банки са начело в списъка на

...
Четири от най-големите китайски банки са начело в списъка на
Коментари Харесай

Къде се позиционират европейските банки в класацията за най-силните марки?

Четири от най-големите китайски банки са отпред в листата на 500-те най-ценни банкови марки в света, оставяйки американските и европейските кредитори много обратно, съгласно нов отчет на консултантската компания за оценка на марки Brand Finance. За осма поредна година първото място в листата на 500-те най-хубави банкови марки в света е присъдено на ICBC (Industrial and Commercial Bank of China). Кредиторът усили цената на марката си с 3% до 71.8 милиарда $ (65.77 милиарда евро), което е почти равно на номиналния Брутният вътрешен продукт на Словения, , написа Euronews.
Значение на цената на марката
Марката съставлява един от активите на една банка. За да реши паричната стойност на името на дадена институция, Brand Finance преглежда по-отблизо способността на заемодателите да притеглят вниманието и желанията на клиентите и какъв брой сполучливо тези заемодатели могат да поддържат доверието на клиентите и значимите връзки с клиентите си, наред с други.

Общата стойност на 500-те най-силни банкови марки в света се удвои през последното десетилетие и се повиши с 2.3% спрямо предходната година, достигайки рекордно равнище от 1.44 трилиона $ (парична сума, близка до номиналния Брутният вътрешен продукт на Испания). Китайските банки заемат пет места в челната десетка, демонстрирайки мощно възобновяване по отношение на миналата година. Почти две трети от 74-те китайски кредитора в листата са нараснали цената на марката си през 2023 година

Китайските банкови марки имат мощни запаси и могат да разчитат на поддръжка от централното държавно управление, в случай че е належащо “, сподели Дейвид Хей, основен изпълнителен шеф на Brand Finance.

Съединени американски щати заема второ място за най-вече банки в класацията. Страната означи дребен спад в комбинираната стойност на марката (като се вземат поради всички американски банки в този списък), която възлиза на 332.2 милиарда $ (304.31 милиарда евро).

Тези в другия завършек на класацията, които изпитват спад в цената на марките си, са водени от Русия (69%), Малайзия (20%) и Нигерия (14%). Поради интернационалните наказания, наложени на Русия, двете най-големи марки в страната VTB и Sber означиха максимален спад в класацията, надлежно с 91% и 63%.
Европейските банки изостават
Европейските банки не съумяха да влязат в първите 10 места. Най-голямата банкова марка в Европа, HSBC, има стойност на марката от 20 милиарда $ (18.32 милиарда евро) и заема 11-то място в международен мащаб, след две години, в които заемаше 12-а позиция.

Марката HSBC получи подтик след придобиването за £1 на дъщерното сдружение на банкрутиралата Silicon Valley Bank в Обединеното кралство през март 2023 година и откакто изложи проекти за разгръщане на новото и ребрандирано сдружение - което обслужва общността на започващите компании - в Съединени американски щати, Англия, Близкия изток и Азия. Според отчета други европейски банки също са се справили добре. През тази година доста страни означиха постоянен растеж с общо 3.2% нарастване на цената на марката за целия район.

Франция, Холандия и Испания са нараснали цената на марката си с към 10% всяка. Една от дребното сполучливи истории пристигна от испанската Banco Santander, която зае 13-то място в класацията. Кредиторът съумя да усили цената на марката си с 12% до 18.9 милиарда $ (17.31 милиарда евро) след акция със спонсорство, в това число такава с Ferrari и F1. Унгария се откроява в историите за триумф, защото съумя да усили общата стойност на марката си с най-голяма сума измежду първите 50.

OTP Bank отбелязва огромно достижение “, се показва в отчета, като се прибавя, че най-голямата комерсиална банка в страната е подобрила цената на марката си толкоз доста, че се е изкачила с 46 места в класацията до 177-о място спрямо предходната година.

Докладът пресмята част от цената на марката въз основа на това какъв брой мощна е марката, като се гледа какъв брой стойност дава заемодателят. Тази година те откриха, че локалните банки от ден на ден засенчват световните играчи в тази област. Индонезийската BCA е класирана като най-силната банкова марка в света, а районните африкански играчи регистрират високи резултати за мощ на марката, измерени по канара от 0-100.

Нашето проучване демонстрира, че мощните национални банкови марки запълват вакуума на доверието на клиентите “, сподели Хей.
Спечелване на сърцата и мозъците на клиентите
Що се отнася до това по какъв начин банките могат да подобрят цената на марката си в бъдеще, смислените връзки за създаване на мощен бранд са от основно значение “, сподели Джой Макнайт, посетител редактор в Brand Finance Journal.

Изграждането на доверие и прибавянето на възприятие за цел са измежду най-важните принадлежности. Междувременно зараждащите нови технологии, в това число изкуственият разсъдък (AI), биха могли да оказват помощ, в случай че се употребяват добре.

В епоха, в която AI евентуално поема задания като поддръжка на клиенти, „ ключът към триумфа е в безпроблемното съчетание на енергизирани чиновници и авангардни технологии за даване на подобаващи услуги и персонализирани преживявания, които фактически оказват помощ на клиентите в моментите, които имат значение “, добави Макнайт.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР