Четири месеца след голямото наводнение в Царево, взело четири жертви,

...
Четири месеца след голямото наводнение в Царево, взело четири жертви,
Коментари Харесай

Коледа във фургон: Семейството на малката Дениз още не може да се възстанови след потопа в Царево

Четири месеца след огромното наводняване в Царево, взело четири жертви, отиваме в дома на 7-годишната Дениз, който е измежду най-сериозно потърпевшите. След потопа ориста на дребното момиченце трогна десетки хора от страната и чужбина, които пристигнаха да оказват помощ в почистването.
Прочетете още
Импровизираният дом на фамилията на Дениз разполага с всичко належащо за краткотрайно престояване - стая, дребна кухня и санитарно помещение. Там няма място за всички от фамилията, настанени са най-възрастните. А Дениз и майка ѝ са краткотрайно приютени при родственици.

Въпреки празничния ден на Коледа Дениз и нейното семейство не престават да работят по възобновяване на своя дом.

„ Дойдоха доброволци от цяла България, за което доста благодарим. Имаше и от Италия едно момче, което по този начин ни извърши сърцата и той оказа помощ на всички към нас - бате Питър. Тя и Дениз си го спомня, те се чуват, станахме другари. Животът продължава, няма по какъв начин “, споделя Донка - майка на Дениз пред БТВ.

Благодарение на донорите къщата към този момент е с нова дограма. Но има още доста работа, с цел да може фамилията още веднъж да се върне вкъщи.

В фамилията на Дениз се почитат и християнските, и мюсюлманските празници. Така в този момент баба ѝ приготвя печката в помещението, с цел да има празнична вечеря за Коледа. Тъй като във фургона, в който са краткотрайно настанени, няма място.

„ Разбирателство в случай че има, не е тясно. По-различен ще ни е, само че отново ще сме дружно, няма да сме настрана. С Дениз, с булката, със синовете ще седнем, ще ядем, ще пием. Това е Коледа. Тясно място, само че отново същото “, споделя Маджиде Хасан - баба на Дениз.

Пак ще изкараме, няма да се отделим от другите хора. Ето тук ще се съберем, при огромния ми наследник също ще идем, и те ще дойдат, там има необятно пространство, там ще седнем някъде. Пак хубаво ще прекараме. Макар че стаята ни е тясна, само че в душите като ни е необятно, постоянно е радостно “, сподели Милеадин Хасан - дядо на Дениз.

Той към този момент отваря подаръците, а за другата Коледа споделя, че мечтае за електрическа тротинетка. Отправя и благопожелание: „ На всички хора поисквам да са живи и здрави и благодаря на цяла България, че ни помогнаха. “



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР