Четири конкретни стъпки, които да помогнат в борбата с нелоялните

...
Четири конкретни стъпки, които да помогнат в борбата с нелоялните
Коментари Харесай

КНСБ предлага 4 стъпки за борба със спекулата

Четири съответни стъпки, които да оказват помощ в битката с нелоялните търговски практики и спекулата в ценообразуването на главните артикули оферират от КНСБ. Държавата към този момент стартира масирани инспекции в комерсиалната мрежа.

Първата концепция на синдикатите е показване на цените на главните хранителни и нехранителни артикули по схемата „ нето – нето ”. Това съгласно тях ще разреши съответното съпоставяне на себестойността на обособените артикули без съществуването на другите административни разноски като реклама, логистика, складово предпазване. Тази стъпка ще разреши на търговците да потвърдят, че не употребяват нелоялни търговски действия, настояват от КНСБ.

Като втора стъпка оферират да се вкарат идентични периоди на смяна на цените и на погашение за доставка по цялата верига. Това, съгласно синдикатите, ще отстрани опцията за завишаване на цените сред обособените участници. КНСБ упорства и да се ревизират методите, посредством които се позволяват нови участници на пазара в другите браншове, а Четвъртата стъпка е в посока осветляване на връзката „ качество-цена ”. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР